Panikroham es annak kezelese?
Sziasztok!
Kerlek segitsetek rajtam, mar tobbszor eszrevettem magamon, hogy hirtelen a semmibol, igazabol ok nelkul elkezd gyorsabban -nha erosebben is- verni a szivem, nehezebben kapok levegot, kapkodok a levego utan mintha nem lenne eleg, es remeg a fogam... ezen kivul a kezeim elgyengulnek esa labaim se tul stabilak, mindig le kell ulnom.. ezutan rettento eros felelem fog el, gyakran azt se tudom mitol felek, de marmar hiszteriasan rettegek valamitol... az elso ilyen roham utan utananeztem,hogy ez mi...es meglepve statualtam hogy ez a panikroham tunetei... Oo ami meglepett, mivel alapvetoen jo eletem vam, az utobbi idobe egy-ket nehezsegen estem at, de csaladommal egyutt megoldottuk...tehat meg arrol se lenne szo hogy elfojtott szorongas miatt lenne...
Korulbelul az elso ilyen rohamom ket honapja volt,azota csak egxszer ketszer, minxig ugy voltam vele, hogy majd elmulik... errol a problemamrol viszont nem szivesen beszelnek itthon...
Meg annyit mondanek -remekem valaki vegigolvassa:))- hogy,miota baratom van, es eloszir lefekudtunk(masfel honapja), szoval ha azota miutan egyutt voltunk-es igen, vedekeztunk- folyamatosan azon rettegek, hogy mi van, ha terhes lettem.... gorcsosen felek a teherbeeses gondokatatol is, ugxanis meg nagyon fiatal vagyok egy gyerekhez (18eves vagyok)... hogyan tudmam ezt a felelmemet legyozni, illetve mit tanacsoltok?:O:/
Koszonom elore is
Érdemes lenne elmenned pszichológushoz, a semmitől nem alakul ki pánikbetegség. Ha állandóan a teherbeeséstől rettegsz, akkor valószínűleg sokat is szorongsz miatta, akkor meg egy idő után felmondja az indegrendszer a szolgálatot és jön a pánikroham.
Másrészt a barátoddal is sokat kéne beszélgetnetek erről, az ugyanis -bár gondolom sejted- nem normális, hogy ennyire rettegsz a teherbeeséstől, pláne, ha védekeztek. Létezik a világon gumi, tabi, 72 órás gyógyszer, ha mégis baleset történne. Én azon is elgondolkodnék a helyedben, hogy valóban érett vagy-e a szexhez na meg úgy általánosságban. Aki tisztában van a teste működésével meg avval, hogy hogyan eshet tehetrbe, az ok nélkül nem retteg ennyire a dologtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!