Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás! Orvoshoz forduljak?

Szorongás! Orvoshoz forduljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok mindig befelé forduló típus voltam, 2,5 éve szorongok, ekkor váltak el a szüleim egyébként nem ez volt az egyetlen kiváltó ok, mert szinte a válással egy időben kezdődtek a folytonos iskolai piszkálások, eleinte megvédtem magam, de nem álltak le, később már lelki erőm sem volt visszaszólni, mert már nulla önbizalmam volt...az akkori barátnőmet nem érdekelte annyira a dolog de engem eléggé megviselt, mert szinte soha nem tudtam ellazulni egy kicsit kikapcsolni, az iskolában mindig stresszeltem, hogy mikor rúgnak belém még egyszer, mikor röhögnek ki újra...Anyukám munkanélküli volt közel 8 hónapig így gyakorlatilag a gyerektartásból és a nagyszüleim segítségéből éltünk,persze ez is nagyon nyomasztott.Szóval ez alatt az idő alatt kezdtem érezni a tüneteket, ami eleinte állandó szorongás, félelem volt.Múlt év novemberében tetőzött a dolog, akkor már szinte minden miatt ideges voltam, a reggeli buszozás maga a pokol volt(egyébként a mai napig nehezen buszozok), féltem a tömegtől, ideges voltam minden órán, ha felelés volt szabályosan remegtem a padban, féltem a zárt terektől, féltem a túl nyitott terektől, nem tudtam enni, normálisan aludni, féltem idegenekkel kapcsolatot teremteni, féltem a véleményüktől, úgy éreztem, mintha egy burokban lennék, a többi embertől távol...Gyenge növényi alapú nyugtatót szedtem, eleinte használt, aztán egyre többre volt szükségem...Senkinek nem mondtam el, barátok, család előtt mindig megjátszottam, hogy minden a legnagyobb rendben van, próbáltam megmenteni a maradék önbecsülésem...Aztán amikor jöttek a külső testi tünetek(izomrángás), akkor mondtam el anyukámnak, hogy hogyan is érzem magam valójában, ezután magántanuló lettem, ez történt 7 hónapja és úgy érzem, hogy mostanra érzem "egész jól" magam, már nyugtatót sem szedek több hónapja.Ez lett volna az utolsó évem.Másik iskolában fogok érettségizni, levelező tagozaton, így heti egyszer kell csak bejárnom, de félek, hogy így is újra szorongani fogok és túl nagy lesz a nyomás, előjönnek az emlékek, tömegközlekedés...Szerintetek orvoshoz forduljak?Esetleg aki hasonló problémával küzd, küzdött tudna segíteni?

2014. jún. 18. 01:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Fordulj pszichológushoz.Nem mondom,hogy ő meg fogja oldani a gondokat,de segíteni fog,hogy önmagad meg tud oldani.Adj időt magadnak,hogy tudd elfelejteni,ami volt,lezárni és tiszta lapokkal kezdeni.Akard,hogy a szorongásaid elmúljanak és higgyél benne,hogy meg tudod csinálni,egy kis segítséggel.Hajrá! :)
2014. jún. 18. 09:53
 2/3 anonim ***** válasza:
25%
Igen, fordulj orvoshoz. Amit leírsz, az túlmegy a szorongáson, és gyógyszer kellene rá, amit szakorvos írhat fel.
2014. jún. 18. 12:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket!
2014. jún. 18. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!