Mit tegyek hogy ha tisztaság mániás vagyok?
és hány éves vagy, hogy erre most jöttél rá?
menj el orvoshoz! majd ő segít.
Egy kicsit megnyugtat hogy nem vagyok egyedül. :)
És te beszéltél már orvossal?
nem kerestem fel orvost. csak ennyi bajom van, hogy napjában százezerszer kezet mosok. aztán várjuk a vízszámlát.
olyan is van, hogy megmosom, de én még büdinek érzem, megint megmosom. :/ :)
Az ekcéma és a tisztaságmánia is a belső (idegrendszeri, érzelmi ) feszültség tünete. Próbáld rendezni magadban, ami bánt, ami miatt szorongsz. Keress pszichológust - talán van iskolapszichológus, vagy a családsegítő intézetben, Pedagógiai Tanácsadóban kapsz.
Tanulj meg valamilyen lazító technikát: autogén tréning, jóga, valami keleti sport, meditáció. Keress olyan tevékenységet, ami kikapcsol: festés, szobrászkodás, faragás, ilyesmit, valami kétkezi dolgot, amit szeretsz. Csináld ezt minél gyakrabban,(2-3 naponta) ha csak fél órád jut rá, akkor annyit, ez is sokat segít.Lazulj a barátokkal. Ezek a belső dolgok javítani fognak a tisztaságmánián is, az ekcémán is, ha rendszeresen komolyan csinálod. Nem találhatnál tisztább munkát inkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!