Szerintetek ezek valami elmebetegség jelei? Ha igen, akkor minek a tünetei?
Kényszeres rettegés a hízástól, az ételektől
Folytonos kalóriaszámlálás, adagok méricskélése
Gyakori súly és cm mérés
Rettegés az emésztés lelassulásától
Rettegés a hajhullástól
Kényszeres maximalizmus ( iskola, diéta )
Bármi másképp alakul, mint ahogy be volt tervezve, hatalmas kiborulás, sírás
Majdnem mindennapi sírás, zokogás
Állandó rosszkedv
Nehéz elalvás
Folytonos szorongás, feszültség
Teljesítménykényszer
anorexia
mániákusság
(mániás) depresszió
Szó sincs elmebetegségről! Tudod az mit jelent? pszichotikus állapot. pl: skizofrén... stb Megnyugtatásként olvasd el valahol, mit jelent, hogy pszichotikus - nem kioktatlak - csak megnyugtatlak!
Amiket te írsz azok pszichés zavarok, de nem az elméddel van baj, és amit leírsz, az nem egy komplex pszichiátriai kórkép. Nem vagyok orvos, nem tudom, de szerintem van hajlamod, hipochondriára, kényszeres gondolkodásra, depresszióra. - így felületesen.
El tudom képzelni, hogy valami nagy teher alatt vagy, és ha azt levennéd magadról - ha le lehet - csillapodnának a tünetek.
Igen ezek pszichiátriai kórképekre utaló tünetek lesznek. Keress fel egy evészavarokkal foglalkozó pszichiátert. Én úgy vélem te anorexia nervosa-s vagy középsúlyos depressziós tünetekkel. Gyógyszeres és pszichoterápiás segítséggel orvosolhatóak a panaszaid.
Ha BMI index alapján 17.5 fölött vana testsúlyod atípusos anorexia nervosa F50.1, Ha alatta akkor Anorexia nervosa 50.0
Gondolom nem purgálsz (önhánytatás, hashajtó használat) mert nem írtad akkor restriktív anorexia altípus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!