Párkapcsolati problémák kezeléséhez érdemes ellenkező nemű terapeutát választani?
Kimondottan olyanok válaszát várnám, akik jártasak a témában, vagy szakemberként, vagy személyes tapasztalatok alapján.
A lényeg: 9 hónapja járok intenzíven (heti kétszer) dinamikus terápiára. Nagyon hatékonynak bizonyult, sikerült feldolgoznom a gyerekkori problémákat, szert tennem egészséges önértékelésre, stb. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva. De most némi elakadást érzékelek, és ez elsősorban párkapcsolati téren érzékelhető (jelenleg nem nagyon tudok mit kezdeni a férfiakkal, vágynék kapcsolatra, de képtelen vagyok megtalálni újra önmagamban a nőt).
Lehet, hogy ez abból fakad, hogy a terapeutám nő, és vele valahogy nem tudom átdolgozni az ellenkező neműekkel való kapcsolatomat? Nem akarom lecserélni, mert hihetetlenül jól tudunk együtt dolgozni, de vajon lenne értelme - akár ideiglenesen - egy férfi terapeutát is bevonni valamilyen formában, hogy ezen a területen is a helyemre kerüljek? Vagy mindegy, nincs jelentősége a terapeuta nemének? Ti hogyan látjátok?
Én más miatt kezdtem el annak idején pszichológushoz járni, de a szorongásaimat egyrészt a párkapcsolatomban bekövetkező romlás is kiváltotta, illetve fokozta. Én nőként női pszichológushoz jártam és tökéletesen segített megoldani a párkapcsolati gondjaimat is.
Szóval szerintem ha egy szakember jó és az adott ember, aki segítséget kér ettől a szakembertől, az teljesen együttműködő és megbízik a szakemberben, akkor ez független a szakember nemétől.
Esetleg megkérheted, hogy ezt az adott témát járjátok át jobban vagy kicsit más szemszögből vagy más technikával álljatok neki kezelni.
Azért ne csodálkozz, ha nem megy minden egyből. Egy terápiának részei lehetnek megakadások is. Beszélj erről a dokiddal nyugodtan.
Nem gondolom, hogy jelentősége van a terapeuta nemének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!