Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság turizmus?

Öngyilkosság turizmus?

Figyelt kérdés

Elég régóta szeretnék öngyilkos lenni, most megint agyalok a tettlegességen. (Még nem volt próbálkozásom, de jártam már közel hozzá néhányszor) Több mód is precízen kivan agyalva, bármikor megölhetném magam úgy hogy biztosra megyek, de most új "technika" jött képbe.

[link]

Most ez tetszett meg. Az összes pénzem összeszedném (persze nem sok, mivel évek óta munkanélküli vagyok) és elindulnék valahova a senki földjére egyedül hogy a végén öngyilkos legyek.

Ez mennyire ritka?

2014. máj. 11. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem akarsz ötleteket adni?
2014. máj. 11. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem keress fel egy szakembert! Ez betegség
2014. máj. 11. 21:13
 3/8 anonim válasza:
38%

Kamu!

Ha meg nem, akkor miért minket kérdezel?

2014. máj. 11. 21:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Bakancslista?? Érdekelne, hogy ilyen az öngyilkosság előtt is általános?

Amikor személyesen nekem volt!/van./lesz? menekülési tervem, akkor úgy érzem

engem nem érdekelne már a halálom előtt semmi.

Esetleg azzal foglalkoznék, arra költenék, hogy kevésbé

violens módszerhez jussak.

2014. máj. 12. 01:09
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Akinek annyi pénze van, hogy akár Amerikáig el tudna utazni belőle öngyilkos lenni, az inkább felajánlhatná valamilyen jótékony szervezetnek a pénzét itthon és kisétálhatna a magyar pusztába megölni magát - az is "senki földje", senki nem fogja megzavarni a ténykedése közben, de így legalább tett valami jót még utoljára életében!

Az asszisztált öngyilkosság pedig csak azoknak lehetőség, akiknek súlyos, gyógyíthatatlan betegségük van hosszú ideje, amibe előbb-utóbb úgyis belehalnának, és ezt a tényt megfelelő orvosi papírokkal alá is tudják támasztani. Ha odamész olyan szöveggel, hogy egészséges vagyok, csak meguntam az életemet, akkor elküldenek melegebb éghajlatra.

2014. máj. 12. 07:55
 6/8 anonim ***** válasza:

......"jótékony szervezet + felajánlás" - Hova gondolsz? Már ne is haragudj!

Akit a saját családja, esetleges barátai sem érdekelnek, majd pont idegenekkel törődik?!

Tisztára ellentmondásos lenne, sajnos. Akit boldogít a karitász cselekedet, az szinte egészséges, nem akar öngyilkos lenni.

Teljesen megértem, hogy nem törődik idegenekkel.....:

Violens módot választva jobban szenved, mint bárki más, saját maga az igazi rászoruló.

Nem violens módszert pedig igen gyakran túlélik, akkor nem illik visszakérni az előtte felajánlott pénzt...... vagyis még neki is kelleni fog.

Akár eredményes terápia is lehet másokon segíteni, de ezt meg kell tanulni, először inkább sok munkával jótékonykodjon. Ráér gyógyulása után pénzzel is.

2014. máj. 12. 09:26
 7/8 A kérdező kommentje:

Voltam már szakembernél, de kb csak a xanax miatt érte meg. Persze mást nem is kaptam, ebből állt a kezelésem javarészt. Maszekra nincs pénzem, drogfüggő nem akartam lenni, így hát abbahagytam. Édesanyám halála óta sorozatban csalódnom kellett a világban, nem találtam a helyemet. Mára már majdnem antiszociális lettem, undorodom az emberektől, megvetem aki a semmibe gyereket szül, stb. Amúgy nem vagyok kattant. Mármint tudom hogy a gondolkodás módom nem szokványos, de ezen változtatni nem tudok. Tudom mit vár el tőlem a társadalom, és mindig feltudom venni azt az álarcot ami éppen kell. A körülöttem lévőkből SENKI se tudja hogy igazából mi is van a fejemben. Szerettem volna normális ember lenni, ezért nem engedhettem meg, hogy bárki is "belém lésson". Manapság ez nagyon fárasztó. Szó szerint ha elmegyek valahova ahol mosolyogni, meg jó kedvűnek kell tettetnem magamat elfáradok.

Vannak hullámvölgyek, amikor tényleg éreztem már jól magam. (max néhány, 1-3 hónap) Ezek adtak erőt, hogy ha stabilizálódna körülöttem a világ. Mondjuk egy munkával, vagy egy komolyabb párkapcsolattal, akkor lehet hogy változhatna a hozzáállásom.

2014. máj. 12. 11:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem akarok túl okos lenni és nem is nagyon olvastam el a fentebbi hozzászólásokat, de ennek az utazásos történetnek nem pont az a lényege, hogy te fogod magad, leszarsz mindent és kirándulsz egy jót? A végére pedig nem akarsz majd öngyilkos lenni, mert rájössz, hogy milyen szép is a világ?

Ez jutott az egészről eszembe, remélem beszélsz angolul. Ha nem, akkor írj és privátban lefordítom neked:

[link]

Egyébként sajnos én is a te cipődben vagyok, még egyetemre járok és nincs energiám befejezni, mert nincs egyszerűen munkalehetőség (pedig egy elég nehéz szakra járok). Akkor meg minek erőlködjek? Párkapcsolattal meg úgy vagyok, hogy volt egy barátnőm, de szét csalta az agyamat és a pénzemen élősködött, úgyhogy a nőkben is borzasztóan csalódtam...

Anyukádon kívül nincs senki a családban/baráti körben akire lehetne számítani? Akinek hiányoznál ha meghalnál?

Nekem volt két kísérletem és most is szívesen megtenném, de nem lehet, mert a szüleimet nem hagyhatom itt...

26/F

2014. máj. 12. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!