Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ilyen nyomasztó Pesten...

Miért ilyen nyomasztó Pesten élnem?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel, feljöttem tanulni Pestre (egyetem). Az egyetemet elvégeztem, dolgoztam itt-ott, de jellemzően sehol sem tudtam megvetni a lábamat. Most is munkanélküli vagyok már hónapok óta.

Kaptam egy lakást, abban élek. Kiadtam az egyik szobát.

Olyan szinten beszűkül a tudatom itt, hogy nem merek kimenni az utcára, mert félek mindenkitől. Budapesten amúgy sem tudja magát biztonságban az ember.

Most voltam 2 hetet vidéken, és ettem sokat, járkáltam, beszéltek hozzám. Jobb is lett a közérzetem meg minden. De sajnos a prűd családom miatt társasági életem (ideértve a csajozást is) csak Pesten lehet.

Itt viszont mindig fénysebességgel lezüllök. Most pl még jól érzem magam, de tudom, hogy egy hét múlva megint nem lesz erőm még élni sem. Alig fogok enni, alszok délutánig, sápadt leszek. Meg hát teljesen céltalan. És paranoiás. Negatív spirál.

2014. máj. 4. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Érdekes! :-) Ugyanebben a helyzetben vagyok! Én is falun nőttem fel, nagyon nem szeretek itt élni, de mivel családdal jöttem, így maradnom kell. pedig ha tehetném, visszamennék! Ott én is biztonságban éreztem magam. Én azt tanácsolom, ha nagyon nem érzed itt jól magad, akkor lépj, amíg van lehetőséged! Mindenki azt mondja, a nagyváros, tele lehetőségekkel, de ha én egyszerűen olyan ember vagyok, aki inkább a csöndet, a nyugodtságot kedveli, nem tudok mit tenni. Én azt vettem észre, hogy itt teljesen mások a szokások. Egy példa: lassan 6 éve, hogy Pesten lakom, de a 6 év alatt nem volt egy olyan ember, akire azt mondtam volna, hogy igen, ő a barátom! Eddig csak érdek baráti kapcsolataim voltak, akik akkor kerestek amikor szükségük volt valamire. Míg lent vidéken volt igazi, őszinte barátom! :-) Szóval érdekes dolog ez! Nekem sikerült beilleszkednem, de megszoknom még mindig nem. Én azt tanácsolom neked, hogy változtass! :-)

Sok sikert!!

20L

2014. máj. 4. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Ismerős az érzés.Én épp két hete jöttem vissza vidékre,nem bírtam ott tovább élni.
2014. máj. 4. 15:30
 3/3 A kérdező kommentje:
de falun meg unatkozom. Es sztem nem a nagyvarosokkal van a baj, hanem speciel Pesttel, nagyon balkán...sok a cigany, romosak a hazak, az emberek baratsagtalanok es csorok, nem kell reszleteznem...Bécs sokkal kobb pl, de hat nem oda szulettem sajnos
2014. máj. 4. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!