Igaz az, hogy a "személyiségi jogok védelmében" minden kezelőorvos csak annyit tud a beteg. : - múltjáról, kórelőzményéről - párhuzamos kezeléseiről - mások által felírt gyógyszereiről amennyi leletet, zárójelentést, történetet ÖNKÉNT előad?
Tehát nincs (egy kórházon kívüli) országos nyilvántartás az orvosoknak?
Pedig a ugyfelkapu.magyarorszag.hu oldalon megtekinthetem a teljes saját betegutamat.
Ehhez valóban csak én férek hozzá?
(Nyilván az OEP figyel, de csak csalás esetén riaszt.)
Orvos baratno tavaly hasonlot meselt (mint elso valaszolo is): korhazon belul , illetve a hozza kapcsolodo haziorvosi rendelest belertve, latta, hogy a betege elment-e a szakrendelesre stb.
Egyebkent szerintem nagy gond, hogy nem latja minden egeszsegugyi intezmeny minden beteg eletutjat es osszes elozo leletet, kezeleset, amikor beutik a tajszamot. Persze vissza lehet vele elni, de mondjuk talan nem neznenek be annyi betegseget sem, hanem hatekonyabb lenne a gyogyitas is.
A gyógyszerészek láthatják, hogy összesen miket adott ki bármely patika, hogy "ajánlhasson olcsóbbat".
De ezt a ugyfelkapu.magyarorszag.hu oldalon
meg lehet tiltani nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!