Szerintetek ez OCD?
Nem vagyok egy rendes(tisztaság szempontjából) ember, rumli van a szobámban, de mindennek megvan a helye. Ha anyám rendet rak, és elpakolja a dolgokat az asztalról, akkor azonnal vissza kell pakolnom. Ugyanez a szekrénnyel. Minden ruhaneműnek megvan a saját helye, de ez másnak csak egy rumlis szekrény, de ha anyám átpakolja a ruhákat kirámolom az egész szekrényt, és újra berendezem.
A számítógépen ha megváltoztatom az ablakok méretét, vagy akárminek a helyét átrendezem a saját mappámban rosszul érzem magam(tudom, hogy hülyén hangzik). Nem tűnne fel egy kívülállónak, hogy rendezettek a fájlok, de mindennek megvan a pontos helye.
Vannak hülye mozdulataim, pl. ha nem egyenlően helyezkedik el rajtam a pólóm meg kell igazítanom, ezért általában állandóan a ruhám igazítom. Ha egyedül vagyok a lakásban állandóan körbenézek, hátha nincs valaki ott. Van, hogy meg kell érintenem a falat az utcán, vagy egy póznát, vagy a lépcső korlátját, ha elmegyek mellette. Általában mindent leellenőrzők hússzor (pl egy matekpéldánál). Mikor eszek minden különböző ételből ugyanannyi mennyiségű adagot kell a számba helyeznem.
Mindent tökéletesre akarok, habár nem mindig sikerül, pl. ha új ruhát veszek mindig visszaviszem azt a boltba, hogy kicseréljem, mert nem megfelelően áll rajtam, habár órákig (szó szerint órákig) álltam a próbafülkében, és próbáltam magamra, de otthon mégsem volt tökéletes. Sokszor van, hogy négyzetrácsos füzetben sakktáblát készítek (minden négyzetet tökéletesen ki kell töltenem), és ezzel sok ideig el tudok szórakozni.
Ezek amik most eszembe jutottak. Ha ezeket nem megfelelően végzem el megmagyarázhatatlanul hülye érzés lesz rajtam úrrá, olyan mintha belülről viszketnék, vagy nem is tudom. Szerintetek?
18/F
Nekem hasonlóak vannak. OCD-s vagyok.
Kérdés hogy téged ez mennyire zavar a hétköznapjaidban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!