Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez OCD?

Szerintetek ez OCD?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy rendes(tisztaság szempontjából) ember, rumli van a szobámban, de mindennek megvan a helye. Ha anyám rendet rak, és elpakolja a dolgokat az asztalról, akkor azonnal vissza kell pakolnom. Ugyanez a szekrénnyel. Minden ruhaneműnek megvan a saját helye, de ez másnak csak egy rumlis szekrény, de ha anyám átpakolja a ruhákat kirámolom az egész szekrényt, és újra berendezem.

A számítógépen ha megváltoztatom az ablakok méretét, vagy akárminek a helyét átrendezem a saját mappámban rosszul érzem magam(tudom, hogy hülyén hangzik). Nem tűnne fel egy kívülállónak, hogy rendezettek a fájlok, de mindennek megvan a pontos helye.

Vannak hülye mozdulataim, pl. ha nem egyenlően helyezkedik el rajtam a pólóm meg kell igazítanom, ezért általában állandóan a ruhám igazítom. Ha egyedül vagyok a lakásban állandóan körbenézek, hátha nincs valaki ott. Van, hogy meg kell érintenem a falat az utcán, vagy egy póznát, vagy a lépcső korlátját, ha elmegyek mellette. Általában mindent leellenőrzők hússzor (pl egy matekpéldánál). Mikor eszek minden különböző ételből ugyanannyi mennyiségű adagot kell a számba helyeznem.

Mindent tökéletesre akarok, habár nem mindig sikerül, pl. ha új ruhát veszek mindig visszaviszem azt a boltba, hogy kicseréljem, mert nem megfelelően áll rajtam, habár órákig (szó szerint órákig) álltam a próbafülkében, és próbáltam magamra, de otthon mégsem volt tökéletes. Sokszor van, hogy négyzetrácsos füzetben sakktáblát készítek (minden négyzetet tökéletesen ki kell töltenem), és ezzel sok ideig el tudok szórakozni.

Ezek amik most eszembe jutottak. Ha ezeket nem megfelelően végzem el megmagyarázhatatlanul hülye érzés lesz rajtam úrrá, olyan mintha belülről viszketnék, vagy nem is tudom. Szerintetek?

18/F

2014. ápr. 25. 02:27
 1/7 anonim ***** válasza:
vagy asperger's?
2014. ápr. 25. 03:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen? De normális embernek tartom magam, mármint nem rángatózok az utcán meg ilyenek :D
2014. ápr. 25. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem hasonlóak vannak. OCD-s vagyok.

Kérdés hogy téged ez mennyire zavar a hétköznapjaidban.

2014. ápr. 26. 19:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazából egyáltalán nem zavarnak, nem akarok ezektől a 'szokásoktól' megszabadulni, mert csak így tudom elfogadhatóan érezni magam.
2014. ápr. 26. 22:54
 5/7 anonim válasza:
Nekem is ilyesmik a tüneteim főleg az a "hülye érzésről" szóló rész meg a dolgok megérintgetése illik rám én voltam pszihológusnál is de az nem ér sz*rt se csak dumál közben meg nem is segít rajtad semmit csak rajzolgatsz meg dumál nem is oda illő dolgokról és persze negyon sokba kerül szerintem semmi értelme ha a kényszerbetegségről van szó de ha valakit bánt valami vagy depressziós az ilyen problémákra viszont jó mert kibeszélheted magadból a problémád de a kényszercselekvés nem ilyen...
2014. ápr. 29. 18:22
 6/7 anonim válasza:
Nálam az OCD elég súlyosság vált. Rajtam a pszichológus és a pszichiáter, valamint egy terápia segített. Gyakorlatilag majdnem teljesen elmúltak. A Nyírő Gyula kórházban voltam terápián, amennyiben súlyosodik (bár remélem nem!), csak ajánlani tudom.
2014. máj. 12. 20:59
 7/7 anonim válasza:
Rám is igazak ezek valamennyire, múltkor rákerestem a wikipédián h mi az, mert hallottam róla egy filmben, és utánanéztem, döbbenten állapítottam meg h ez az a betegség amit keresek (tudtam h valamilyen betegségem van).
2014. nov. 1. 19:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!