Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hova forduljak a visszatérő...

Hova forduljak a visszatérő depresszióval?

Figyelt kérdés
20/F Pár éve folyamatosan depressziós vagyok. Néha jobb de valahogy mindig vissza jön, nem tudom magam mögött hagyni. Próbálom pozitívan szemlélni a dolgokat de 2 év után rájöttem hogy egyedül nem megy. Hol tudok segítséget kérni? Nem sok pénzem van pszichiáter által felírt gyógyszerekre vagy egy pszichológus óradíjára. Nem örülnék ha a környezetem megtudná. Jó lenne valami konkrét megoldás.
2009. dec. 21. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Gondolkozz el azon, hogy mi a problémád oka. Önbizalom hiány? Félelem a magánytól? Pénzhiány? Szeret hiány? stb stb. Ha megtaláltad a hibát, már csak a megoldást kell. Tudom, hogy rettentő sablonos válasz, de nekem is ez segített kilábalni a depresszióból pszichológus nélkül. Én a testsúlyom miatt voltam az, nem volt önbizalmam és féltem az emberektől. Elhatároztam, hogy megoldom a problémát, tehát lefogyok és sikerült is.
2009. dec. 21. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Iskolában nincs pszichológus, vagy munkahelyen?

Az ingyenes, egy próbát megér

2009. dec. 21. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:

sztk-s pszichiáterhez menj el, az ingenes

a gyógyszerek nem olyan drágák, az enyém konkrétan 4-500 Ft volt egy hónapra vagy kettőre.

2009. dec. 22. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, az sztk-s rendelés tényleg ingyenes, gyógyszer se drága, bár ott nem beszélgetnek veled. amúgy én 1000 ft/óra jártam pszichológushoz, hetente egyszer, az nem drága, főleg ha az egészségról van szó.
2009. dec. 24. 13:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Az nagyon érdekelne hogy ti milyen konkrét módszerekkel tudtátok legyőzni a visszatérő nehéz időszakokat? Mit tud tenni egy pszichológus? Hogyan vezet rá a megoldásra? Nektek hogyan segített?
2009. dec. 24. 21:38
 6/7 anonim válasza:
100%
A pszichológus nem tesz mást, mint kívülről lát téged. Ez a dolog kulcsa. Te azért nem látod a megoldást, mert benne vagy éppen a szarban. De ha egy picit is higgadt vagy, és megnézed magad kívülről, akkor neked is ugyanúgy leesik, hogy mi itt a probléma, mint annak a pszichológusnak. És ha megláttad ezt a problémát, ne félj változtatni az életeden. Van egy mondás is: Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad... (Hippokratész) :)
2010. márc. 1. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy bipoláris vagy. Az egy olyan depresszió, ami hullámzó. Vannak túlpörgött és túlfűtött szakaszai és vannak lehangolt fázisai. De tulajdonképpen nem ez a lényeg. Mindenképpen szakembernek kellene megmodania milyen terápiás és életvitel változtatási lehetőségek közül van lehetőséged választani.

Mi itt csak ugajuk a témát, és nem vagyunk profik. Csak amiatt értünk esetleg egy kicsit hozzá, mert a családban, vagy a baráti körben valaki depressziós.

De mivel minden ember más egyéniség, más stílus, más individum, természetesen más terápiás lehetőségek vannak. És itt nagyon fontos, hogy személyreszabottan neked vázolják fel a te lehetőségezdet.

2010. ápr. 29. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!