Ez valami betegseg lenne?
Tavaly honapokig piszkaltak a suliban, csufoltak, sot egyszer meg is akartak verni. A piszkalasok, megalazasok hatasara kezdtem el hallucinalni:volt olyan is, hogy azt hittem osszenyom a fal, jonnek utanam az utcan, ilyesmik. Sokszor hallottam hangokat, amik mintha iranyitottak volna engem es ezeknek a hatasara osszevagdostam magam. Nem szerettem (igazabol most sem) kozossegben lenni. Mindenhova lehajtott fejjel mentem/megyek be.
Mostanra annyival jobb lett a helyzet, hogy ezek a sracok mar nem csufolnak, max. csak rohogcselnek es mutogatnak. De, ha meglatom oket, elkezdek remegni ugy, hogy szemmel is lehet latni. De mar annyira, hogy az osszeeses szelen vagyok. Ugy gondolom, hogy ezek miatt van az, hogy tenyleg remegek szinte mindig(ezt szemmel elvileg nem lehet latni, csak en erzem, belul), nem csak mikor latom oket, az egesz testem, sot a szemhejam is rang. Szinte mindig felkapom a vizet. Peldaul akkor is, ha apa nem kapcsolja le a villanyt. Es ez engem idegesit. Vagy, ha valaki nem csukja be az ajtot. De meg sorolhatnam. Regebben ezek egyaltalan nem zavartak, az utobbi 0,5-1 evben vettem eszre ezeket magamon. Ilyenkor altalaban a kezemet a szekrenybe utom, vagy a falba, csapkodok, neha meg is vagom magam kessel. Akkor lenyugszok. Szinte mindenen elsirom magam, nagyon erzekeny vagyok.
Volt mar olyan, aki azt mondta, hogy ezek az idegbetegseg jelei.. De inkabb toletek szeretnem megkerdezni, hogy mi lehet a bajom. Ez betegseg egyaltalan?
Elore is koszonom a valaszokat!
Egy elkeseredett 17 eves lany.
elég hiteltelen lennék, ha ennyi alapján diagnózist írnék, de ha valakinek önértékelési zavarai vannak, ott van a vagdosás, a dühkitörés, a túlérzékenység - ezek a borderline személyiségzavar jegyei is lehetnek. Más dolog, hogy hallasz hangot, aminek hatására cselekszel, ez kényszerbetegségre is utalhat.
Lényeg, írnod kéne még magadról, mert ez kevés. Tudni kéne vannak-e szélsőséges hangulataid, visszatérő gondolataid, amiket nem tudsz megállítani, milyenek az emberi kapcsolataid...
Ezek nélkül én nem tippelnék felelősséggel, csak leírtam hogy ami jellemeznek milyen mentális zavaroknak a részei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!