Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van egy osztálytársam, aki...

Van egy osztálytársam, aki állandóan rám zúdítja a problémáit, mit tehetnék?!

Figyelt kérdés

Én szívesen meghallgatom, meg mindig próbálok kedves lenni, ott segítek, ahol tudok, de nekem ez már sok. Viszont ezt így nem szeretném az arcába vágni, mert gyakorlatilag én vagyok az egyetlen, akivel kommunikál az osztályból. Tudom, hogy nehéz neki, egészségügyi, családi gondjai vannak, de én ezeken nem tudok segíteni, és néha már úgy érzem, hogy folytogat velük.

Ti mit javasoltok?

2014. márc. 29. 03:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Neki szakszerű segítségre van szüksége, túl fiatal még, hogy ilyen terheket cipeljen. Természetes, hogy téged is leterhel ezt végighallgatni.

Nyugodtan mondd meg neki, hogy szívesen segítenél neki, de úgy érzed, te erre nem vagy képes. A suliban nincs lelkisegély-szolgálat? El kellene irányítanod egy felnőtthöz.

2014. márc. 29. 07:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Először is ne vedd fel a problémáit. Maradj erős, és csak hallgasd de ne vedd fel. Megmonthatod amit az előző hozzászóló javasolt.

Másodszor talán próbáld kizökkenteni. Mikor rázendít, közbeszólsz határozottan, valami egész más témával kapcsi ami téged érdekel. Mit szólsz ehhez az énekeshez, nézted ezt meg azt a tv-ben, stb.

2014. ápr. 1. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!