Ezek szerint van hormon, biológiai alapja a rossz kedélynek is?
Elég furcsa dolgot figyeltem meg magamon, alapjaiban a nap folyamán tele vagyok gátlásokkal, dolgoktól félelemmel, önbizalomhiánnyal, viszont mikor este találkozom a barátnőmmel , akivel jól érzem magam, és lenyomunk 4-5 menetet, mikor haza fele megyek, olyan borzalmas nyugalomban vagyok, és magabiztos, és sorolhatnám, hogy felfigyelnek rám az emberek. Pizzériás lányok kezdenek ki velem, pedig semmi extrát nem csinálok, csak egyszerűen nem érzek magamban semmi gátlást félelmet semmi iránt. Másnapra persze elmulik ez a belülről jövő nyugalom:S sajnos,
Ezek szerint mégis csak lehet hormon háttere a szorongás és hasonló érzéseknek.
Igen, lehet. Szex hatására is elvileg szerotonin szabadul fel az agyban, aminek hatására normalizálódhat a mentális állapotod.
Az antidepresszánsok is úgy működnek, hogy blokkolják ennek a hormonnak a felszívódását az agyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!