Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez paranoia vagy mi lehet?

Ez paranoia vagy mi lehet?

Figyelt kérdés
Sokszor érzem, hogy valaki figyel. Éjjel is úgy érzem, de a buszon is/metrón mindenhol. Hogy mindenki engem néz. Rosszul is szoktam lenni a közlekedési eszközökön, nem is nagyon járok sehova. Mostanában például buszon/iskolában meg sehol nem merek gondolkodni mert nagyon félek, hogy bele látnak a gondolataimban. Például hogy az egyik tanárt "szidom" magamban és meghallja a gondolataimat vagy a buszon valaki bele lát a fejemben. Ez mi lehet?

2014. márc. 1. 15:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Paranoia meg üldözési mánia. Fordulj pszichológushoz mert ez már elég súlyos.
2014. márc. 1. 15:23
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon elvont vagy.

Gyakorlatoztatni kell az elmét, hogy normális maradjon.

Például, eleve el kell felejteni a félelmet.

El kell felejteni azt, hogy zavar ha téged néznek (egyébként megfigyelheted ki figyel téged).

Eleve nem kellene senkit sem szidnod magadban, mert értelmetlen és rossz dolog bosszankodni..

Úgyhogy leginkább nem beteg vagy, csak ügyelni kellene magadra, a gondolataidra. Mert ha nem ügyelsz rájuk, persze hogy elburjánzanak.

Ehhez még társul a magyar kajálás rendszeres pszichoaktív mocska (búza fehérjék, tejfehérjék) és persze hogy lesznek ilyen típusú 'betegségek'.

2014. márc. 1. 15:37
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van, paranoid személyiségzvar
2014. márc. 1. 16:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez paranoid skizofréniának néz ki. A jó hír az, hogy van rá gyógyszer. Menj el orvoshoz és rendesen szedd a gyógyszert, különben nagy bajok lehetnek belőle.

Egyébként meg tudatosítsd magadban racionálisan, hogy nem lehetséges más emberek gondolataiba belelátni, ilyen dolog nem létezik.

2014. márc. 1. 19:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz. Eléggé szorongok, depressziós vagyok és vagdosom is magam :( de még csak 1 alkalommal voltam de erről még nem beszéltünk. De akkor lehet megemlítem neki
2014. márc. 1. 22:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen mondd el neki. Gyógyszert adott?
2014. márc. 1. 23:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem. Ő sima pszichológus. Tudtommal Ő nem adhat. És még csak egyszer voltam nála. Hétfőn megyek újra
2014. márc. 2. 00:53
 8/11 anonim ***** válasza:
A sima pszichológus is adhat gyógyszert.
2014. márc. 2. 13:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Sima pszichológus nem adhat gyógyszert: nincs orvosi alapképzettsége, a lélekkel foglalkozik, nem a kórfolyamatokkal...

Esetleg vény nélküli készítményt javasolhat, de szerintem ezt sem teszi.

Klinikai szakpszichológus talán javasolhat vagy adhat gyógyszert, de ebben sem vagyok biztos...

2014. márc. 2. 13:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, Ő pszichológus is és klinikai szakpszichológus JELÖLT. Ez mit is jelent pontosan?
2014. márc. 2. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!