Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Paranoiás vagyok?!

Paranoiás vagyok?!

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Új gimibe kerültem, ahol az osztályom nem nagyon szeret.. Ha nevetnek mindig attól félek, hogy rajtam és valószínűleg nem, de én még is azt gondolom. De ez lehet akár a buszon, vonaton.. mindig azt hiszem. Szerintem sokan nem szeretnek engem, és nem értem, hogy miért. Zavar az a tudat, hogy mindennap egy olyan közösségbe kell belépnem, ahol utálnak. DE mindig ettől félek, mióta gimibe járok. Hogy ő sem kedvel, ő sem, meg ja ő sem. Általánosba ez nem nagyon zavart, de itt igen, nagyon!! Mindenki azt mondja, hogy ez idővel jobb lesz, de én már 3 hónapja szenvedek. Egyik barátnőm azt mondta, hogy üldözési mániám van meg hogy paranoiás vagyok. Ez lehetséges?
2014. febr. 24. 15:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül szélsőséges esetre gondolni.

Ebben a korban természetes, hogy az ember azt gondolja, körülötte forog a világ, és mindenki vele foglalkozik. A suliban, a buszon, az utcán. Ha két ember felnevet, akkor lehet, hogy éppen rajta.

Pedig a valóság az, hogy - persze ez is lehetséges - többnyire észre sem veszik az illetőt, mint ahogy te sem veszel észre minden egyes embert tudatosan a környezetedben.

Új osztályban, új közösségben mindig nehéz a beilleszkedés, és valószínűleg ezért erősödtek fel benned ezek a félelmek is. Azt sem mondom, soha nincs alapja, de jó részét valószínűleg felnagyítod, pláne az iskolán kívül történteket.

Tényleg az idő fog segíteni ezen, egy év múlva már nem leszel "új gyerek" az osztályban sem, és amúgy is ki fogod nőni ezt a hozzáállást előbb-utóbb.

2014. febr. 24. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!