Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Baj, ha nem látok bele semmit...

Baj, ha nem látok bele semmit a Rorschach-féle ábrákba?

Figyelt kérdés
Ugyan remélem, hogy nem fogok pszichiáterhez kerülni, de ha ilyen képeket látok, soha semmit nem látok bele/benne. Az baj?
2014. febr. 10. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Én már voltam pszichiáternél és szerinte rendben minden, 49 éve. De ez engem is érdekelne,mert én sem látok semmit :)
2014. febr. 10. 17:54
 2/9 Bárzsing ***** válasza:
100%
A Rorschachot nem pszichiáterek szokták használni, hanem pszichológusok. Az, hogy most meglátsz egy hasonló ábrát, és nem találsz benne semmit, nem jelenti azt, hogy a megfelelő körülmények között, a teszt felvételekor sem jutna eszedbe semmi. Egyébként bármilyen kis részletében lehet keresni dolgokat, nem csak a nagy egészre lehet mondani valamit.
2014. febr. 10. 17:56
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

A Rorschach-féle teszt manapság borzasztó elavult, mivel ezt a tesztet abban az időben találták ki, amikor az ember nem láthatott minden nap gyilkosságokat, ha úgy tartotta kedve (televízió), így az ingerküszöb megnőtt.

Ezek a képek arra valók, hogy használd a fantáziád, felszínre hozzák a tudat alatti problémákat, viszont, ha valakinek ennyire nincsen fantáziája az is utalhat valamire.

2014. febr. 10. 17:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Bocs, filmekben pszichiátereknél is láttam már. És szerintem nem jutna, mert akkor még izgulnék is, hogy nehogy valami "rosszat" mondjak. (Bár itt szerintem nincs se jó, se rossz válasz, de ez magánvélemény.)
2014. febr. 10. 17:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt vizsgálják, hogy mi jár általában a fejedben.

Az aggasztó, ha valaki csak belső szerveket, vért, meg ilyesmit lát.

2014. febr. 10. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
És aki pacát?
2014. febr. 10. 22:15
 7/9 Bárzsing ***** válasza:
61%

Pszichiáter is alkalmazhat, ha megtanulta egy külön képzés keretein belül, ha jól tudom, de ez alapvetően egy pszichológiai teszt.

Az, hogy nincs jó, vagy rossz válasz, nem csak egy vélemény, tényleg így van. A teszt közben nemcsak az számít, hogy mit látsz, igazából az a legkisebb része a dolognak. Azt is figyelik például, hogy hogyan viselkedsz közben.

2014. febr. 10. 23:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Aha! Köszi!
2014. febr. 11. 08:34
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

A tesztet irányított beszélgetés során veszik fel, és a felvétel körülményeit is lejegyzik, nem csak az számít, hogy mit látsz bele az ábrákba, hanem az egész tesztelési folyamat. A neten tudtommal nincs is fenn a teljes sorozat, csak egy-két kép mintának.

Azért ez bonyolultabb annál, mintsemhogy otthon lehessen próbálgatni, meg elemezgetni!

2014. febr. 12. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!