Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » IQ teszten (hivatalos, orvosná...

IQ teszten (hivatalos, orvosnál) 32p alatt 60/ kb.54 lett tuti jó, az kb. hányas IQ?

Figyelt kérdés
Kiértékeli keddre, de azért érdekelne előre, h ne kapjak sokkot h milyen hülye vagyok :D

2014. jan. 29. 14:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet megmondani...addig is töltsd ki ezt: [link]

Ez ad valami támpontot neked, hogy kábé mi a pálya...

2014. jan. 29. 14:49
 2/14 A kérdező kommentje:
(Raven teszt)
2014. jan. 29. 14:49
 3/14 anonim ***** válasza:
60%

Nem fogsz sokkot kapni, egészen jók ezek az értékek. De a RAVEN az nem a MAWI. (A MENSA baromság, csak a matematikai IQ-t nézi, és nem sok köze van a valódi képesség-spektrumhoz. Nem is hivatalos, orvosi körökben nem szokás rá hivatkozni, mert körberöhögik az embert.)

Mondjuk, a "h"-zésről igen gyorsan leszokhatsz, mert az sem nem a magas IQ, sem nem a magas műveltség jele...

2014. jan. 29. 15:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Körülbelül 3000 könyvet olvastam, ami tizenhat évesen nem rossz eredmény, főleg a Jókai, Gárdonyi, és hasonló szépirodalmi művek miatt. Tökéletesen írok irodalmi stílusban, viszont vagyok annyira toleráns, hogy nem kötök bele sem nem (sem "új-magyarul" ) mások rövidítéseibe sem nem (sem) mások kisebb hibáiba. Szerintem a lényeg egy ilyen oldalon, hogy mindenki értse a kérdésedet, nem az irodalmi fogalmazásmód. Mindenesetre köszönöm az építő jellegűnek szánt kritikát, mivel gondolom csak segítőkész akartál lenni, ment a "zöld" (hasznos válaszaid arányát emelő tényező) :)
2014. jan. 29. 15:09
 5/14 BringaManó ***** válasza:
Aztabetyár. Kíváncsi lettem: mióta tudsz olvasni? Ha mondjuk 7-8 éves korod óta, akkor az a 3000 könyv átlagban naponta(!) egy könyvet jelentene... OK, hallottam már olyanokról, akik 3-4 éves koruk óta olvasnak – így mondjuk átlagban másfél nap is jut egy-egy könyvre... 3-4 éves korod óta folyamatosan. Hát engem ez lenyűgöz, bevallom.
2014. jan. 30. 06:11
 6/14 A kérdező kommentje:
Öt éves korom óta olvasok komolyabb könyveket, kb. négy éves korom óta pedig meséket. Volt olyan nap, hogy nyolc könyvet olvastam ki (csak ilyen 200-300 oldalas ifjúsági), sajnos ma már nem megy annyira az olvasás, mert tanulnom is kell. Szerencsére gyors olvasó vagyok, így nyári szünetben napi 1500-2000 oldal még sok könyvre elég. Köszönöm, és örültem, ha lenyűgöztelek :)
2014. jan. 30. 10:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Ja, és nagyon erős vizuális típus vagyok, tehát nekem egy jó regény olyan mint másoknak egy film, én valahogy jobban is szeretek olvasni, mert akkor teljesen én alakítom a szereplőket a leírtak alapján. Gondolom, így már könnyű megérteni, hogy miért vagyok könyvfüggő. :)

Szerintem régebben sokkal több olyan típusú ember volt, mint én, de mostanra kivesztek, vagy lusták gondolkodni, és inkább bámulják a TV-t. Ha ők ezt szeretik, csinálják, de én nagyon utálom, amikor már azért nézik le az embert, mert állandóan csak olvas, és nem követi a VV-t meg az Éjjel-Nappal BP-t.

2014. jan. 30. 10:33
 8/14 BringaManó ***** válasza:

Hihetetlen. :-) És mindezt papíron vagy már ebook?

(Megcsináltad a mensa.hu-s tesztet? Az milyen lett? Már csak azért is érdekes volna az eredmény, mert összehasonlíthatnánk a hivatalossal, és érdekelne, hogy hasonló lesz-e.)

2014. jan. 30. 12:28
 9/14 A kérdező kommentje:
A mensa nekem nagyon nem hasonlított rendes IQ tesztre, úgy hogy nem csináltam meg. Viszont ha megjön a Raven, lehet, hogy megcsinálom, csak úgy az összehasonlítás miatt. Ebookként , még csak kb. 100 könyvet olvastam, a papíralappal gyorsabban haladok, és olyan jó érzés, már csak megfogni is :)
2014. jan. 30. 12:42
 10/14 BringaManó ***** válasza:

Igen, az online teszt nem az a tipikus kultúrafüggetlen IQ-teszt, mert magyarországi felhasználásra készült (RTL Klub, Az Ország Tesztje), de a mérések szerint elég jól megfelel az eredménye a normál IQ-tesztekének. viszont éppen azért, mert nem(csak) a szokásos ábrás teszt, színesebb (szó szerint is, meg a témákat, feladatfajtákat illetően is), és így talán szórakoztatóbb is (ez is egy cél volt természetesen a készítésekor).

A (magyar) Mensa felvételi tesztje más, az "rendes" IQ-teszt (szintén Raven).

2014. jan. 30. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!