Nem hinném, de a gyermeki kíváncsiság miatt, az én fejemben is megfordult milyen lehet a halál után. Szerencsére velem nem történt baleset. Ma már tudom, hogy ez az élet egyszeri és megismételhetetlen, bármi is lesz velünk ha meghaltunk.
2014. jan. 19. 07:57
12/18 Bárzsing válasza:
#10: de akkor végül is te is beszéltél róla, nem? Én egy ismerősömnek se mondtam el, meg sem említettem soha, csak annak a 2 szakembernek, akikhez elmentem. De ez azt jelenti, hogy én is beszéltem róla. Elismerem, belátom, hogy szeretném, ha "megmentenének", ha tudnék rendesen tovább élni. Szerintem ezzel te is tisztában vagy, hogy te sem akarsz meghalni, te is azt szeretnéd, ha segítenének rajtad, ezért fájt annyira, hogy a környezeted nem vette komolyan, amikor említetted. Tehát mi is figyelmet szeretnénk.
Ettől függetlenül nagyon is benne van a pakliban, hogy végül megtesszük, és ez mindenkit a környezetünkben váratlanul fog érni.
2014. jan. 19. 09:39
13/18 anonim válasza:
Szerintem nagyon kevés az olyan, akinrk nem fordult mrg. Én már elgondolkoztam rajta, de tettlegességig sosem fajult. Nem tudnék ártani magamnak, inkább legyen gyors és egyszerű. (Ugrás,autó,vonat)
2014. jan. 19. 09:58
14/18 anonim válasza:
Én most 13 vagyok, 1 éve játszadozom a gondolattal, lassan 3 hónapja késztetést is érzek.
2014. jan. 19. 15:48
15/18 anonim válasza:
Kamaszkoromban ahogy emlékszem sohasem akartam öngyilkos lenni, pedig nem volt arany életem, mint inkább átlagos. 19 évesen vesztettem el Édesanyámat, ami után összeomlott az egész életem, a családom, minden körülöttem. Azóta is néhány hónapos kihagyásokkal mindennap gondolok az öngyilkosságra, és volt már kísérletem is. Egyszerűen kiveszett belőlem az élni akarás, most se magam miatt "élek"...
2014. jan. 19. 22:57
16/18 Wles válasza:
Üdv, kedves kérdező!
Szerintem nem minden kamasz (és nem minden ember) fejében fordul meg ez a dolog. Habár.. biztosan nem állíthatom, ugyanis nem vagyok gondolat olvasó, és más életét sem élem. Ezért csupán a saját nevemben írhatok:
Ez egy meseszép, ám kegyetlen világ, azonban annak a gondolata, hogy végezzek magammal, még viccből se fordult elő.. és nem is fog. Az öngyilkosság és annak gondolata: Számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, és nem lehetséges opció. Szeretek élni. Túlságosan is. Szívesen élnék még 100-200 évet ha ez lehetséges ;-).
Viszont a jövő (bizonyos értelemben)kiszámítható (pl: ha folyton ugyanazt csinálod és várod, hogy más legyen az eredménye...az örültség), de nem megjósolható.
Remélem sikerült jól válaszolnom a kérdésedre.
Üdvözlettel: Wles
2014. jan. 20. 14:05
17/18 lancsákgyula válasza:
szerintem mint gondolat előbb utóbb minden kamasz fejében átmegy a dolog mint például "mi lenne ha megölném magam?" "Kinek hiányoznék, ki sírna utánam, stb..." nekem átment a fejemen de nem ilyen gondolatok miatt egyszerűen láttam hogy mindenki más tökéletes és jó valamiben én meg ott voltam a szerencsétlen semmi és láttam a barátaim körül hogy ők is össze vannak omolva és én nem tudtam mit tenni így úgy mond "depressziós" lettem sőt még vágtam is magam de aztán észhez tértem és még szánalmasnak is tartottam hogy ezt tettem magammal. Ugyanis rájöttem hogy ez nem fog örökké tartani, ez csak egy hullám völgy, és te is tól leszel rajta előbb-utóbb.
2014. jan. 25. 18:43
18/18 anonim válasza:
Nekem sajnos nagyon sokszor, de lehet hogy most már meg is teszem.(ui:nem önsajnálatból mondom)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!