Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Agykontrollosok milyen tanácso...

Agykontrollosok milyen tanácsot adnátok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a témáról de tapasztalati válaszokra van szükségem. Még abszolút kezdő vagyok megvan a Silva könyv mely szerint 50 nap szükséges az alfaállapot eléréséig(nekem most ez a célom), amit reggel ébredés után kell gyakorolni. Nos mikor felkelek és számolok visszafelé már 80 körül kezdek visszabóbiskólni, jönnek az álomképek és elalszom. Persze ébresztőt be lehet állítani de utána megint próbálom újra visszaalszom.

Kérdéseim:

Ha rendszeresen gyakorlok akkor egy idő után nem fogok elaludni ebben az állapotban, avgy módszert kellene ?

A másik dolog, hogy Domján László hanganyagával is szoktam gyakorolni inkább nappal vagy estefelé. Ülve vagy inkább fekve jobb? Ülésnél szintén közbe közbeszól az álmosság és kinyílik a szám is és még a nyálam is összegyűlik és eléggé zavaró és ha nyelek akkor visszazökkenek egy picit.

A másik, hogy hogyan kell látni bármilyen eseményt vagy a képeket? Sosem fogom élesen álomképszerűen látni? mintha ezt is olvastam volna.

Tudom tanfolyam a legjobb de egyrészt nincs anyagi keret hozzá most és nagyon bánom hogy nem egytemistaként mentem mert akkor olcsóbb lett volna:( SZóval egyenlőre otthon gyakorlok.

Egyébként utasításra tehát hanganyagra könnyebb lazulnom, ráadásul miközben fülesen hallgatom nem hallom annyira a külső zajokat.

Szóval tudtok tanácsot adni egy kezdőnek?

2014. jan. 10. 18:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tartom reálisnak azt, hogy 50 nap kell egy alfa állapot eléréséhez. Ha ülsz a buszon és elbambulsz, az már alfa. Ha lefeküdsz aludni, de "nem jön álom a szemedre", akkor épp az alfában ragadtál. Szóval nem olyan nehéz az.

Próbálj meg egy vezetett relaxációt, ott nemhogy 50 nap, 5 perc alatt "lejutsz a szintedre". calm.com-ot tudom ajánlani, ott ki tudod választani a meditáció hosszát, zenét is. Angoltudás kell hozzá, meg erősen ajánlott egy fülhallgató.

2014. jan. 12. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!