Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nincs "erőm"...

Mit tegyek, ha nincs "erőm" kinőni azt, amit anyukámtól látok kicsi korom óta?

Figyelt kérdés

Mi egy emeletes családi házban lakunk. A felső szinten lakunk mi (anya/apa/tesó/én), az alsó szinten pedig az anyai ágról való nagyszülők.

Kicsi koromban nagyon anyás voltam, ezért gondolom az ő viselkedését sikerült nagyon megfigyelnem. Mióta az eszemet tudom a nagymamám főz mindenkire, ő takarít mindenhol (bár a felső szintet ha időm engedi én csinálom meg + segítek a nehezebb munkák elvégzésében).

Anyukám kicsi korában el volt kényeztetve, nem kellett semmiben sem segítenie, így szépen elkényelmesedett és ellustult. A félreértések elkerülése érdekében nem, nem rossz anya.

Anyukámtól "megtanultam" azt is, hogy "mindent ráér később megcsinálni" és így például a tanulás nálam úgy néz ki, hogy kb. este 7-kor kinyitom a füzetemet, próbálnék tanulni, de mivel az internet nagyon fontos a tanuláshoz (tényleg az), ezért este 9-kor észreveszem, hogy még k*rvára nem tanultam semmit, hanem hülyeségeket nézek és ez így megy egész este. Próbáltam már napirendet írni, de ha valami közbejött, akkor mindig borult az egész.

Ki akarom nevelni magamból már nagyon régóta azt, hogy ha eltervezek valamit, akkor igenis csináljam meg, de nem haladok. Mit kellene tennem?

2014. jan. 7. 01:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nagyon nehéz. Mindenki szív az internettől így. Nagyon elviszi az időt és rontja a figyelmet.

Esetleg próbálj olyan helységben tanulni, ahol mások is el elmennek, vagy jelen vannak, akkor az egy kicsit visszazökkent. Még hatékony könyvtárban tanulni.

2014. jan. 7. 01:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Amúgy még az működik, ha elkezdesz mindent azonnal megcsinálni. Akár mennyire logikátlan is. Pl meg kell szakítani valamit. De az interneten ez nem nagyon segít.
2014. jan. 7. 01:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha a barátommal vagyok, akkor ő szokott noszogatni elég rendesen (és elég hatásosan), de sajnos csak ritkán van mellettem, mikor tanulok.
2014. jan. 7. 01:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű. Tanuláshoz kikapcsolod a gépet. És most nem arrogáns akarok lenni, hanem tapasztalatból írom. Hasonló problémám van ugyanis. Nekem kizárólag az vált be, hogy kikapcsolom a gépet, és akkor már nem kelek fel újra azért, hogy bekapcsoljam, hanem normálisan megy a tanulás.
2014. jan. 7. 11:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Talán próbáld meg a nagymamád életfilozófiáját ellesni.
2014. jan. 7. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:
A problémát lokalizáltad, tudod mit csinálsz rosszul. Tehát elhatározás kérdése. Ennyi a varázslat.
2015. márc. 26. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!