Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kérjek beutalot ideggondozoba?

Kérjek beutalot ideggondozoba?

Figyelt kérdés
egyik pillanatrol a masikra sirogorcsok jonnek ram,kilatastalannak latom a jovomet,nincs semmi jovokepem.nem tudok orulni olyan dolgoknak amiknek eddig orultem,tegnap psnikrohamom volt egyik pillanatrol a masikra (olvasas kozben) onertekelesi problemam is van,inkabb nem eszek mert akarmit eszek lelkiismeret furdalasom van ,nem egyszer hanytattam magam es hashajtoztam hogy kijojjon az etel ami miatt lelkiismeretfurdalasom volt. ha valami problemam van akkor meg 0.5os xanaxot veszek be minimum 6ot. indokolt beutalot kernem? vagy megoldodnak maguktol?

2014. jan. 5. 21:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérj beutalót, méghozzá minél előbb! Ez nem játék! NEM fog megoldódni magától, ezzel ne is áltasd magad. Szakember segítsége kell!
2014. jan. 5. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
vegyél scitec boltban tryptophant, és ha nem jön be, még mindig kérhetsz beutalót. Ez csak egy aminósav, enyhébb, mint a gyógyszerek.
2014. jan. 5. 22:03
 3/8 A kérdező kommentje:
es ha kertem beutalot akkor bemegyek,elmondom a panaszaimat es felirja a gyogyszert vagy a szukseges dolgot? igaz hogy ha sztk-ba megyek ahova tartozok akkor orvosi beutaloval ingyenes? a gyogyszerek milyen arban vannak? nem sporolni akarok hogy olcsobbra valtok csak tudni szeretnem h kb mennyit szamitsak erre a dologra. ilyen problemakkal ugye nem kell befekudnom?
2014. jan. 5. 22:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Befeküdnöd nem kell, csak akkor, ha veszélyes vagy másokra vagy önmagadra. Elképzelhető, hogy javasolni fogják a kórházi kezelést, de ha nem vagy ön- és/vagy közveszélyes, akkor nem kötelezhetnek rá. A többi kérdésedre nem tudom a választ.
2014. jan. 5. 22:17
 5/8 A kérdező kommentje:
ja es ez hogy mukodik?megvan a beutalo akkor azon kivul meg kulon idopontot kell kernem? bemegyek es utana mi tortenik? normalisak? vagy leb*asznak hogy hogy lwhetek hulye? ha gyogyszert ir fel akkor milyet? hangulatjavitot? nyugtatot vagy mit?
2014. jan. 5. 22:19
 6/8 S. Balázs ***** válasza:

Ha orvoshoz mész, az rajta lesz, hogy elnyomja a tüneteidet. Ezzel nagyrészt csak magadat csapod be.

Ha elmész egy jó pszichológushoz, beszélgetsz barátokkal, gondolkozol a jövődről, olvasol jó könyveket, segítenek, hogy megoldd a problémákat. Azt nem mondom, hogy egyszerű, de egyikőnknek sem az, hidd el!

2014. jan. 6. 17:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Hiaba toltom a barataimmal az idomet,amikor itthon vagyok olvasok,tanulok a jovotol felek a legjobban. Kommunikacios diplomaval nem tudok csinalni semmit. Tulkepzettseg miatt nem vesznek fel sehova,media tultelitodott...semmi kilatasom munkara,parkapcsolatra sem kiegyensulyozott eletre.....tudom,ez alapjan hisztis p*csanak tunok,pedig nen vagyok az.
2014. jan. 6. 21:06
 8/8 S. Balázs ***** válasza:

Az a helyzet, hogy Te most szembesülsz azzal, hogy ez a szép új világ egy "parasztvakítás". A hiba nem a Te készülékedben van, vagy legalábbis nagyrészt nem abban. Azt kell mondjam, jogosan érezheted magad átverve, hiszen egy fiatal teljesen természetes módon megbízik a szüleiben, tanáraiban. Ebben a világban lassan mindent megkaphatsz, amire nincs szükséged (pl. műszaki cikkek, elmét és testet eltunyító készülékek, stb.), és egyre kevesebb olyan dolgot, amire viszont alapvető szükséged lenne (értelmes munka lehetősége, igazi közösség, emberi szó). Hangsúlyozom, a hiba elsősorban nem a Te készülékedben van!

Azért fontos, hogy beszélgess a kortársaiddal, hogy lásd, ők milyen megoldásokat találnak, és hogy érezd, nem vagy egyedül.

Fontos, hogy legyenek őszinte barátaid és keress egy megértő társat. Attól, hogy esetleg nem lesz olyan munkád egykönnyen, mint amire vágytál, az nem zárja ki a kiegyensúlyozott párkapcsolat lehetőségét.

Az orvosokat/pszichiátriát/ideggondozót felejtsd el. Az zsákutca. Nem oldják meg a problémáidat, csak fokozzák az érzést, hogy nem vagy OK, és felesleges betegségtudatot okoznak. Nem vagy beteg, csak egy átvert, érzékeny fiatal. Egy jó pszichológus viszont segíthet.

Az orvos által felírt vegyszerek helyett átmeneti tünetenyhítésként vegyél a gyógynövényboltban levendula, citromfű, macskagyökér és kamilla teákat, ezeket 1:1 arányban összekeverve csinálj belőle teát (2dl vízzel leforrázva 1 púpos teáskanál gyógynövénykeveréket, majd lefedve 15 percig állni hagyni, utána ízesítheted, ha anélkül nem tudod meginni).

2014. jan. 7. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!