Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tegretol mennyi idő mutatható...

Tegretol mennyi idő mutatható ki a vérben?

Figyelt kérdés
Napi 3*200 mg - ot kéne kimutatni, mármint mennyi a szint, ha szedné ezt valaki? Az a kérdés, hogy ha mondjuk 3 napig szedem, lehet - e a tegretol szintem olyan, mintha már hónapok óta szedném? Nem szeretném, ha kiderülne, hogy nem szedtem be, szóval ha kell beveszek most akármennyit, csak mutasson a vérképem egy normál tegretol szedő képét... Mennyit vegyek be most a vérvétel előtt? Értem?

2013. dec. 4. 18:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A karbamazepine szint nagyon nagy eltéréseket mutat,ezért szinte egyénileg kell megállapítani. Egyéb gyógyszerek zavarhatják a vizsgálatot.

A nem megfelelő időben levett minta téves eredményt adhat.

Az emberi szérumban lévő heterofil antitestek zavarhatják a vizsgálatot.

Hemolízis a minta laboratóriumba érkezés előtti nem megfelelő kezelését jelezheti, ezért az ilyen eredményeket óvatosan kell kezelni.

De miért nem szeded? A Tegretol-t okkal szokták felírni,nem azért,hogy legyen valami a "szádban".

2013. dec. 4. 19:08
 2/13 A kérdező kommentje:
Vazze annyit értettem, hogy "B..i-e vagy?"
2013. dec. 4. 19:12
 3/13 A kérdező kommentje:
Nekem azt kell produkálni, mintha napi 3*200mg szedtem volna! Azért nem szedem, mert 4 fajta gyógyszert szedtem és teljesen hazavágott... Kihullott egy csomó hajam, megnőtt a hasam és emésztési problémák, meghát szart sem ért...
2013. dec. 4. 19:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Végül is a te dolgod,de nem nagyon lehet megmondani,hogy neked mennyit kéne szedni. Mint már írtam ez sok mindentől függ.
2013. dec. 4. 19:18
 5/13 A kérdező kommentje:
Azért köszi a választ! Ilyenkor mondjuk lebukom, hogy nem szedtem max, de szerinted miért érdekel bárkit is, hogy mennyi a tegretol szintem? Már nem hogy miért, mert az orvosom, de hogy mit lehet ebből lekövetekeztetni?
2013. dec. 4. 19:24
 6/13 anonim ***** válasza:

Biztos a Tegretol szintedet akarják megmérni?

Mert ha valaki gyógyszert szed, akkor szoktak tőle vért venni, de általában a máj, vesefunkciók miatt, nem hiszem, hogy gyógyszerszintet néznének. Vagy tuti?

2013. dec. 4. 19:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem tuti... Csak így hangzott el. Én meg bepánikoltam. Legyen igazad és csak májfunkciók, stb. legyenek. Azért most pár napig szedni fogom, egy kis piával :D
2013. dec. 4. 19:45
 8/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én is így vagyok, mint Te, és még soha nem buktam le (vagy csak nem tudok róla :D), pedig többször vettek már vért tőlem.

De ha eddig nem szedted, inkább csak magában szedd, ne egyből piával...;)

2013. dec. 4. 20:09
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi Előző! Csak muszáj volt leöblíteni... :) Azért keményen rá tudnak ijeszteni az emberre...
2013. dec. 4. 20:16
 10/13 anonim ***** válasza:
epilepsziás vagy?
2013. dec. 4. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!