Skizofrénia elkéne mondani?
Rájöttem hogy paranoid skizofrén vagyok BNO F2000
Ugyanúgy hallok hangokat, beszélek a senkivel,kiesnek jelenetek mindig úgyérzem figyel valaki,rossz családi háttér…stb
És szerintetek elkéne mondanom anyumnak?
Csak mert soha nem hisz el semmit ha mondom hogy fáj a torkom akkor is küld iskolába meg egyszer nem tudtam beszélni törin felszólítottak (felelni) nem bírtam beszélni-->eggyest kaptam és még én voltam anyám szerint a hibás hogy én csak megjátszom)
Egyszóval nem hisz nekem
Mit kéne tennem?
Ja meg egyszerűen nem érdekel semmi csak úgy létezek de nem kell semmi
Egyszer órán fogtam magam felálltam kimentem az ajtón és hirtelen észhez tértem és ott ültem a tankönyv felett.
Meg mentem ki a konyhába és az ajtó előtt láttam önmagamat elmenni
Már nem merek aludni, félek magamtól.
Érdekes ez, mert a skizofréneknek nem szokott betegségtudatuk lenni kezdetben. Ők általában hiszik, hogy amit tapasztalnak, az igaz. Ettől még persze lehet neked is bajod, skizofrén is lehetsz, de nem tipikus ez rájuk nézve.
Én a következőt javaslom. Igen, mondd el anyukádnak, de mellette párhuzamosan (vagy még előtte) keresd fel az iskolapszichológust is, vagy másmilyen pszichológust (akár a háziorvos is tud ajánlani). Mondd el nekik is ezeket, tovább tudnak irányítani pszichiáterhez, ha szükség van erre. Ők is tudnak hatni anyukádra, hogyha nem hinné el, amit mondasz. A legdurvább ilyen bajokat is nagyjából karban lehet tartani, ha az orvos, a család meg a beteg együttműködik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!