Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? El kell mondano...

Mit csináljak? El kell mondanom valakinek.

Figyelt kérdés

Csomó barátom van, mindenkit meghallgatok, segítek, mindig ott a vállam, hogy ha kell, sírhassanak rajta. Én viszont irtó zárkózott vagyok. Ennek az az oka, hogy óriási titkokat hordozok belül. Senkinek nem nyílok meg, mivel olyasmikről van szó, amelyeket többek között szégyellek, bánok, és amelyektől félek (semmi bűncselekmény vagy ilyesmi, ebből kicsit úgy jön le; egyszerűen az átlagosnál nagyobb problémák), valamint drasztikusan megválltoztatná mások rólam való képét. Egyszerűen a sok barát között egy olyan nincs, akiben 100%-ban megbíznék és/vagy úgy érezném, hogy megért.

De egyszerűen nem bírom már bent tartani ezeket a dolgokat, valakinek el kell mondamom. Félek, hogy a nyomás alatt hirtelen teljesen alkalmatlan embert fogok választani , aztán pedig iszonyatosan megbánom. Menjek talán pszichológushoz és öntsem ki neki a szívem (bár nem vonz az ötlet, valahogy taszít a pszichológusok gondolata)? Vagy keressem meg az alkalmas barátot, mert létezik, csak nem bukkantam még rá? Vagy tartsam magamban továbbra is (félek, hogy ez esetben egy idő után "felrobbanok", kitörik belőlem az egész depresszió stb. formájában.) Bármi tanács jól jönne! Ha valaki hasonló cipőben jár(t), nagyon megköszönném a segítséget.

2013. nov. 24. 00:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát mondd el nekünk itt!

Merre laksz? Élőben is meghallgatlak.

2013. nov. 24. 00:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon röviden mi a problémád. Fiú vagy lány? Hány éves?
2013. nov. 24. 00:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha gondolod írd meg priviben,szívesen meghallgatlak 22L
2013. nov. 24. 01:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csupa jó embertől kaptál most ajánlatot, hogy megoszd velük a problémádat, de nagyon vigyázz, mert rossz emberek is járnak erre. Ha valamelyiknek tényleg megírod, akkor semmikképpen ne adj meg magadról vagy a történetben szereplőkről semmi olyat, ami alapján azonosítani lehetne titeket.

Jól látod, a környezetedben is nagyon vigyáznod kell, hogy kivel osztasz meg nagy titkot. Tudom, hogy felőröl most a bánat, de ne hagyd, hogy befolyásoljon. Válassz nagyon jól. A pszichológussal annyi könnyebbség van, hogy őt kötelezi az orvosi titoktartás, de ha taszít egy idegen ember, akkor nem segítség.

Tényleg jó volna találnod egy nagyon megbízható barátot. De az is egy fontos lépés, hogy önmagadnak meg tudj bocsájtani.

2013. nov. 24. 16:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó megmondtad! Köszi!
2013. nov. 24. 22:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Velem is pont ugyanez van. Egy igaz barátom van akinek sok mindenről beszámolok néha, de mostanában vele is kevesebbet találkozok. Viszont van olyan dolog amit még SENKINEK sem mondtam el, pont a te általad is felsorolt indokok miatt. A barátomról ráadásul tudom, hogy az érintette témában nagyon behatárolt, és nem értené meg. Viszont fogalmam sincs, hogy hol fogok olyan valakit találni akinek elmondhatom.
2013. nov. 30. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!