Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja ezt a gátlásosság...

Mi okozhatja ezt a gátlásosságot? Miért nem merek enni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, depressziós voltam, de úgy érzem mostanra már elmúlt, bár néha vannak rosszabb napjaim, de azok is kibírhatóak.. Egy dolog van amitől évek óta nem tudok szabadulni, de még nem beszéltem róla senkinek: nem merek mások előtt enni. Egyszerűen szégyenlem, vagy nem is tudom. A családdal nincs gond, de iskolában meg ilyen helyeken egyszerűen nem megy. Inkább éhezek, csak ne lássa senki, hogy eszek. Nem vagyok kövér, sőt elég sovány szóval nem ezért van. Egyszerűen csak képtelen vagyok rá. Az exbarátommal 4 hónapot voltam együtt és kb. a 4. hónap közepén ettem ELŐSZÖR úgy hogy ő is látta, az is szenvedés volt. Mitől lehet ez? Mit tegyek ellene?
2009. nov. 16. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy jó pszichológust. Ő majd kitalálja, hogy milyen problémából ered ez a gátlás.
2009. nov. 16. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom elhiszed e, de én ugyanígy vagyok vele. Más előtt nem vagyok képes enni. Se buszon, se sehol. Ha mégis muszáj (mert előfordul, hogy nem kerülhetem el), akkor igyekszek mindig mindent a lehető legtökéletesebben, vagy nem tudom. Nehéz megfogalmazni. :(

22/F

2009. nov. 16. 14:53
 3/6 anonim ***** válasza:
régen én is igy voltam, kb a te korodban! nem tudom miért. de kinőttem vhogy. egyszerűen erőszakold meg magad egyszer-2szer és utána nem lesz már nagy ügy :)
2009. nov. 16. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is 15 éves vagyok,ugyan ez a bajom volt.Suliban is egyszerűen csak a folyosón tudtunk enni a szünetben ahol mászkáltak sokan és egyszerűen nem voltam képes enni.Aztán egyszer csak megfogtam és megmondtam magamnak hogy mi lesz ha én eszek ? Semmi,nem harapják le a fejem.Elkezdtem enni és 2 nap után megszoktam.Azóta nincs ez a bajom.;) Azt viszont a mai napig sem értem miért alakult ez ki.Na mindegy,szóval csak kezdj el enni,nem lesz semmi baj.
2009. nov. 16. 22:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Nemtudom mi okozza, de az biztos, hogy ne szégyeld azt hogy eszel. Mutass legalább egy olyan embert aki nem szokott enni! Egy pszichológus szerintem is jó lenne.
2010. máj. 27. 18:08
 6/6 anonim válasza:

Szerintem nem kell pszihológus, én is így voltam vele, csak nem ennyire. De tény és való k*rvaidegesítő, hogyha eszel és néznek :D

Idővel kinövöd, eröltesd meg magad és próbálj meg enni mások előtt. (:

2010. aug. 29. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!