Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generizált szorongó vagyok....

Generizált szorongó vagyok. Most írtak fel először gyógyszert de már a gyógyszer bevétele után rosszul vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ez a generizált szorongás nálam, és gondolom már másoknál is szóval nagyon durva tüneteket tud produkálni és már úgy döntöttem - mivel egyre rosszabb lett - hogy elmegyek egy elég neves pszichiáterhez és beszélgettünk is és beleegyeztem a gyógyszerekbe mert mondtam , mit veszíthetek?

Na és mostanra kiváltottam őket, az egyik a "fő" egy ilyen antidepresszáns a másik - állítólag nem mindenkinek kell szedni - egy szorongásoldó. Na a szorongásoldót úgy döntöttem nem fogom szedni mivel az ugye függőséget okozhat meg minden. DE. Amint bevettem a gyógyszert hát rá kb 20 percre olyan rosszul voltam ,hogy nem is tudom leírni. Nyilván nem a gyógyszer miatt, igaz hogy nem kellett volna elolvasnom a mellékhatásokat mert tudhattam volna hogy ezen fogok kattogni , de ilyen gyorsan nem jelentkezhettek szerintem. Szédültem, ilyen ájulás érzésem volt, levert a víz , befeszültek az izmaim minden...

Szóval valószínűleg muszáj lesz mellé szedni a szorongásoldót is igaz? Nagyon tartok a gyógyszerektől, de már nem igazán látok más lehetőséget ,hogy legalább a tüneteit enyhítsük..

2013. okt. 30. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Antidepresszáns is okoz függőséget. Én a helyedben az orvost hívnám föl és nem itt kérnék tippeket. Lehet, hogy kisebb dózissal kellene kezdeni a szedést.
2013. okt. 30. 17:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem hinném. Amugy faxiprolt szedek 75 mg-et szerintem ennél nincs is kisebb. Csak ilyen 100 , 150-est találok.
2013. okt. 30. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Nézd meg, lehet, hogy segít:

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2013. okt. 30. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Antidepresszánst kezdéskor felezni szoktak 4 napig, és csak azután szedik az egész gyógyszert, vagy ha még így is erős, akkor az első négy felet csak másodnaponként szedetik. Gondolom neked is így rendelhette az orvos. Mellesleg az antidepi a kezdeti időszakban fokozott tüneteket produkál. A szorongásoldót ( nyugtatót nem az antidepresszánnssal együtt kell bevenni.) Ha bizonytalan vagy a szedést illetőleg, menj vissza az orvosodhoz.
2013. okt. 30. 20:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak azt mondta ,hogy napi egyet.
2013. okt. 30. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!