Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire éri meg szedni a...

Mennyire éri meg szedni a gyógyszert?

Figyelt kérdés

A barátomnak epilepsziás rohamai szoktak lenni.Nem túl erős és talán fél/negyed évente egy enyhe roham.Régen szedett gyógyszert,de sok mellékhatást okozott és abbahagyta.Ha kipiheni magát és rendesen eszik akkor 95%hogy nem lesz rohama.

Most volt szokásos kivizsgáláson,persze most sem találtak semmit,de kapott egy gyógyszert, hogy szedje, hisz végülis előfordul roham.De szerintem felesleges, hogy az az évi 2-3 roham miatt teljes gyógyszerese kezelést kapjon,aminek szintén lehetnek mellékhatásai.Kicsit féltem a barátomat.Mert elvileg a tünetek szüneteltetésére írják a gyógyszer,de nincs mindig rohama.

2009. nov. 12. 07:44
 1/2 anonim ***** válasza:

egy-egy olyan roham amikor nincs mellette senki sokkal veszélyesebb is lehet mint a gyógyszerek mellékhatásai.

az epilepszia nem játék. nemhiába írták fel rá a gyógyszert, nemazért h ártsanak neki.

2009. nov. 12. 10:34
 2/2 A kérdező kommentje:
De mellékhatásként oda van írva, hogy lehet, hogy gyakoribbak lesznek a rohamok, vagy öngyilkossági kísérleteket is tehet.Tudom ezek nem biztos hogy bekövetkeznek,de azért elég komolyak ezek a mellékhatások.Mert még egy kiütés, vagy has fájás nem lenne gáz,de ezek azért túrvábbak.
2009. nov. 12. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!