Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valakinek nincs tb-je, de...

Ha valakinek nincs tb-je, de nem is tud dolgozni a betegség miatt, és szeretne kezelésre (terápiára járni) hol kell elintéznie hogy járhasson tb nélkül?

Figyelt kérdés
önkormányzatra menjen támogatást kérni, vagy hol kezdje el? nincs pénze magán orvosra, és nem tudja fizetni a tb-t. Én hallottam már olyat, hogy valaki volt terápián tb nélkül, csak nem tudom hogy intézte el.

2013. okt. 4. 09:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha valaki jogosult szociális alapú TB ellátásra, akkor annak az önkormányzat fizeti a TB-jét.

Viszont ez attól a naptól fogva érvényes, amikor is megítélek ezt. Ha előtte nem volt biztosítva, akkor azt a NAV behajthatja!

El kell menni az önkormányzathoz és ott igényelni kell, hogy ők fizessék.

Viszont ennek vannak feltételei!

Ha valaki rehabilitációs járadékot, rokkant nyugdíjat vagy bármilyen ellátást, segélyt, járadékot kap, akkor annak van TB-je is. Amennyiben semmilyen jövedelme, ellátása nincs, akkor pedig regisztrált munkanélkülinek kell lenni, hogy ezt igénybe lehessen venni.

Ha valaki semmilyen ellátást nem kap, de nincs regisztrálva sem munkanélkülin keresztül, akkor ezt a szociális alapú TB ellátást nem lehet igényelni!

És ha mondjuk a családban van más jövedelem is, és az 1 főre jutó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget, akkor sem jár!

2013. okt. 4. 10:04
 2/2 anonim ***** válasza:
leszázalékolást is lehet kérni, bizonyos esetekben
2013. okt. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!