Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhetem le a hipochon...

Hogyan küzdhetem le a hipochondriát pszichológus nélkül?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egészséges, de beteg se.

Fizikailag baromi gyenge vagyok, amilyen súlyt más velem egykorú lány simán elbír, én alig; minden izmom gyengébb és állóképességem sincs, lépcsőn hamarabb lihegek másoknál. Nincs asztmám, nem vagyok szívbeteg, egyszerűen beteges nyamvadt csecsemő voltam, és mivel mindig annyit mozgok, amennyi épp szinten tart, nem erősödtem meg.

Van irritációm (orr, torok), de nem allergia.

Ég néha a gyomrom, de nem reflux.

Sokszor és sokat pisilek, de nem vesebetegség. Annyira azért nem sokat...

Karikás a szemem, de már óvoda óta.

Nem rendszeres a menstruációm, de nem is rendszertelen.

Ha elmegyek valamivel orvoshoz, akkor vannak kivizsgálásocskák, amiket konkrétan kimutatják a tünetemet, de kiváltó okot nem találnak. Ír fel a háziorvos gyógyszert, hogy hátha hat - persze nem erőseket! -, de nem hat.

A tüneteim nem romlanak, hanem stagnálnak, néha vannak jobb periódusok.

Egyszerűen azt szeretném elérni, hogy ne foglalkozzak ezekkel, ne féljek időről időre, hanem megtanuljak csak akkor foglalkozni velük, ha erősödnének a tünetek.

Hogyan küzdjem le a hipochondriát?

2013. szept. 29. 13:31
 1/3 Bárzsing ***** válasza:
Ez nem hipochondria. Az azt jelenti, hogy meg vagy bizonyosodva, hogy neked van egy konkrét betegséged (általában ritka és gyógyíthatatlan szokott lenni), és a negatív vizsgálatok sem tudnak róla meggyőzni.
2013. szept. 29. 14:43
 2/3 A kérdező kommentje:
De nem tudok megnyugodni, hogy ezek még nem bajok, állandóan attól félek, hogy rosszul vizsgáltak ki, több vizsgálat kellett volna. Attól is félek, hogy komoly betegségek jelei, csak nem jövök rá, milyenéi. Vagy hogy ezek a tünetek terelik el a figyelmemet komolyabb betegségek még enyhe tüneteiről.
2013. szept. 29. 14:53
 3/3 anonim válasza:
Mindenkit foglalkoztat az egészsége és nagyon jó, hogy elmentél vizsgálatokat csinálni. Hipochondriáról abban az esetben van szó, ha folyamatosan járod az orvosokat, annak ellenére, hogy már elmondták többször is, hogy nem találtak semmit. Attól is függ, hogy mennyire zavarja ez a te mindennapi életed. Tudsz figyelni a feladataidra, más problémákra? Ha feltétlenül el szeretnél még menni egy vizsgálatra, ajánlanám neked a biorezonanciát, egy barátnőmnek még a lisztérzékenységet is kimutatták. Azt is figyelem előtt kell tartani azonban, hogy természetfeletti lenne, hogy te soha ne betegedjél meg. Ha sokáig járod az orvosokat, akkor lehet, hogy fognak találni valamit, de az nem azért lesz, mert először nem találták meg, hanem azért, mert sok idő telt el , amióta keresel valami hibát. Miért nem szeretnél pszichológussal beszélni?
2013. okt. 2. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!