Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen gyógyszert lehet...

Milyen gyógyszert lehet szedni vagy mit lehet kezdeni a lent leírt "tünetekkel"?

Figyelt kérdés

A fő problémám az, hogy nincs semmi szociális életem, mert egyszerűen nem bírok emberek közé menni. Amint 2-3 embernél több van körülöttem(1 helységben velem) elkezdek izzadni(főleg metro-n meg egyéb bkv járműveken, mikor még közel is vannak), az megy a fejemben, hogy engem bámulnak, ítélkeznek felettem. Egy mondatban: rosszul érzem magam emberek között(ez már olyan mértékben elhatalmasodott, hogy csak akkor megyek ki a lakásból ha muszáj/egyetemre járok/, minden bevásárlást, stb-t a lakótársam intéz helyettem). Ezen okok miatt nem mozdulok ki soha itthonról, 21 éves vagyok és még nem volt barátnőm(állítólag nincs ronda arcom, annyi, hogy kicsit nagydarab vagyok(190 cm 95 kg)).

Ez a legnagyobb gond. Ezen kívül folyamatosan azon gondolkozom, hogy a szüleim biztosan csalódni fognak bennem bármit csinálok.

Az utolsó, legkisebb dolog ami zavar, az az, hogy nem érzem elég jónak magam ahhoz a szakhoz amit tanulok(matematika). Értem ezt úgy, hogy ez ugye egy elméleti tudomány, ahol az a "menő" aki újat alkot. Folyamatosan úgy érzem, hogy teljesen felesleges(értéktelen) ezt csinálni, ha az ember nem tud valami újat, áttörőt alkotni, és félek, hogy ez nekem nem sikerül.

Ezekkel mit lehetne kezdeni? Érdemes gyógyszerrel kezelni, vagy több lenne a kár mint a haszon? Ismerősöm szerint a Frontin nevű gyógyszer jó ilyenekre. Ha ezeket elmondom a háziorvosomnak ír fel nekem ilyet?

2013. szept. 16. 00:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne nyugtatót szedj erre, hanem menj el pszichológushoz, hogy segítsen a szorongásaidat felszámolni. Ha nyugtatót szedsz, akkor aztán tuti hogy nem fogsz újat alkotni :)
2013. szept. 16. 00:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Gyógyszert ne kezdj el magadtól szedni, csak ha orvos írta fel! Háziorvos, ha jól tudom, nem írhat fel szorongásoldókat, csak pszichiáter.

Szerintem egy pszichológusnál érdemes kezdeni, ő nem ír fel gyógyszert, csak beszélget veled. Ha ez hatástalan, még mindig ott a pszichiáter, aki gyógyszert (is) ad.

2013. szept. 16. 07:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Egyetemista!

Most vagy a legjobb életkorban ,ne hagyd, hogy elmenjenek feletted a legszebb egyetemista évek. Nekem GAD-om van, generalizált szorongásom, ugyanazt érzem, amit Te is. Szerintem Neked nem szociális fóbiád van, akkor nem tudnál bemenni az egyetemre, hanem inkább pánikbetegséged. De nem Nekem, hanem egy pszichológusnak, vagy pszicháternek kellenne ezt megállapítani. Egyetértek a fentiekkel, ne szedj Frontin, mondjuk Nekem is jó volt, sokat segített, de nehezen tettem le, mert rászoktam. A pszichoterápiát ajánlom Én is, az sokat segítehet. Mondjuk szedek antidepresszánst is, de erre se szokj rá! Jóképű vagy, mindig "ekkora" barátom volt, mint Te, sok nő szereti a magas, nem egyszál hurka pasikat ( én is ). Magasabb lányokkal ismerkedj, sportolj, lassan-lassan, nem sietve járj társaságba, moziba, egyetemi klubbokba, meglátod kinyílik a világ előtted és Te is meg fogsz nyílni neki!!!!!

Egy gyógyulófélben lévő fiatal női sorstársad

2013. szept. 16. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!