Pánikbeteg vagyok lassan 1 éve. Megint bedobbant 1 nagyot a szívem. Huszonévesen lehet kapni hirtelen szívmegállást?
Elektromosság működtet bennünket, a szívnek van saját ingerképző központja, ahol az elektromos ingerek létrejönnek és összehúzódásra késztetik a szívizmot. Ennyiben jobbak vagyunk, mint pl a halak:D
Ha érezni akarod a szíved működését, elég ha leülsz és a pulzusodra koncentrálsz, már érzed is. Ez mindenkinél így van, nem különleges eset. Nagyobbat dobban? Dehogy dobban nagyobbat, csak azt akarod hinni, de hogy lehet egész nap azon aggódni, hogy megáll e a szíved, látott már orvos?
A bedobbanás érzése az jellemző a szorongásra és a depresszióra. Sokszor volt, hogy nekem is úgy éreztem, hogy szívritmus zavarom van és még aludni sem tudtam tőle.
Amikor megfelelően kezelték, elmúlt ez az érzés és már gyógyszer nélkül sem érzem. Nem fog megállni a szíved. Vagy inkább úgy mondom, hogy nagyon kicsi az esélye.
Válts orvost. Olyanhoz menj, aki a pánikbetegségedre nem csak dilibogyókat ad. Én ezt tettem.
És ne félj. Nekem is volt súlyos pánikrohamos időszakom és mindig voltak ilyen bedobbanások (én úgy éreztem, mintha megbotlott volna a szívem és eltévesztette volna a ritmust). Amikor csökken a feszkó, akkor ezek eltűnnek. A hirtelen szívmegállás nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!