Szedhetek tiapridalra és ataraxra rivotrilt?
Igy szedem őket:
Tiapridal: 3x1
Atarax: 1 reggel
Mire szeded ezeket, dignózis? Őszintén melyiket írta a doki, mert ezt így kombiban tuti nem! A Tiapridal az egy antipszichotikum, felhangolt állapotban szokták adni és kizárólag pszichiáter szakorvos rendelheti!! Ez egyébként hány MG-os kiszerelés mert a 3x1 soknak tűnik.
Az Atarax stesszoldó, enyhe nyugtató. Rivotril hogy jön szóba? Öngyógyszerező vagy??
Miért szeded ezeket, mi a problémád? Tisztában vagy mit művelsz ezekkel... A te életed, de jó lenne azért ha válaszolnál a kérdéseimre hogy segíthessek rajtad.
Pszichiáter írta mindkettőt.
Ataraxot hangulatjavításra,Tiapridalt alkohol problémák miatt.
Atarax 25mg - napi 1 szem
Tiapridal 100 mg 3x1 szem naponta.
De mostanában kb 1 hónapja megint sokat kezdtem inni,addig le is csökkentettem a gyógyszeradagot felére.
Most viszont inni nem szeretnék,de valahogy a gyógyszerek nem sokat segítenek.
Régen rivotrilt szedtem,azt is pszichiáter írta alkohol probléma miatt. (később frontin-ra váltotta a rivotrilt)
Azért gondoltam a rivotrilra,mert talán kicsit csillapítaná a szorongást és a feszültséget.
Ja és még a Tiaprid-et is jobb lenne lecserélni, mint korábban írtam ezt felhangolt állapotban adják, hosszú távon alkalmazni nem javasolt. A közérzetére is kihatással lehet, úgy hogy egy nyomott hangulatot okoz.
Bár nem tudom hogy mi a kezelőjének a terápiás terve, vagy hogy van-e más orvos is ennek a háttérben mert a szerek csereberélését sem látom logikusan. Itt pl. gondolok a Rivotrilról való Atarax cserére, mivel az egyik egy nagy potenciálú nyugtató a másik viszont egy enyhe stresszoldó amik között ég, és föld a különbség.
Kérdés az miért látták jónak a gyógyszer módosítását.. Gondolom ingadozó lehet az állapota, amire pontosan jó lenne a Tegretol CR amit alkohol elvonásra is alkalmaznak. Mindezek mellet még javasolnák Spitomin 10 MG-ot, úgy gondolom a kettő kombinációja hozná a legjobb eredményt. A hangulata is stabilabb lenne és ez azért volna jó hogy ne az italban vezesse le a gondját. Fontos viszont hogy az alkoholról is leszokjon, ebben a Tegretol lenne segítségére.
Remélem sikerül majd dülőre jutni a kezelőjével.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!