Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettegek már most egy tábortól...

Rettegek már most egy tábortól ami holnapután esedékes. Mit tegyek szerintetek? Labilis vagyok sajnos

Figyelt kérdés

Kedden megyek kötelező jellegű főiskolai szakmai gyakorlatra. Az egész 4 napos lesz. keddtől-péntekig fog tartani. Tőlem körülbelül 200 kilométerre fogok utazni hogy részt tudjak venni rajta. Már körülbelül 1,5-2 hete nyomaszt az egész gyakorlat. Az utazástól is félek, még sohasem jártam arra felé, és attól rettegek hogy esetleg nem találok oda, vagy valami probléma lesz és elveszek az idegen városokban. Ezen felül a gyakorlattól is nagyon parázok mivel legjobb és egyetlen főiskolai barátom 1 hete írt levelet hogy abba hagyja az iskolát és a gyakorlaton se vesz részt. Teljesen úgy érzem hogy magamra maradtam, nincs támaszom aki mellettem állna, nem tudok másban rajta kívül megbízni. Jön még körülbelül öt ember is a gyakorlatra akiket egy éve ismerek de úgy érzem rájuk nem számíthatok, nem tudják feloldani a magányosság érzésemet. Szóval az a gondom hogy nem tudom egyelőre hogy ezt a négy napot hogyan vészelem át, mivel nincs már olyan ember akibe kapaszkodhatok. Család nem jöhet és testvérem sem akikről tudom hogy ha bármi probléma lenne rájuk számíthatok! Szóval iszonyatosan egyedül érzem most magam, és félek az egész gyakorlattól. Abba egyelőre bele se merek gondolni hogy barátom nélkül milyen lesz a következő egy év a főiskolán.

Alapból elég labilis idegzetű vagyok és folyamatosan változó érzésekkel küzdök, kevert-szorongásos depresszióm van személyiségzavar mellett. Ezeket több mint fél éve diagnosztizáltak nálam. A gyógyszerekre (antidepresszánst és xanax-ot szedek) és pszichológusomra akihez 3 éve járok támaszkodom de most úgy érzem hogy már ez se elég segítség hogy ezt az egyedüllét, magára hagyatottság érzést leküzdje bennem. Ön szerint milyen praktikát kéne alkalmaznom hogy lazábban vegyem ezeket a kihívásokat, és ne idegeskedjek, szorongjak állandó jelleggel?

Nem kötelező program egyébként ez, de már jelentkeztem és nem is akarok meghátrálni előle, az nagy kudarc lenne számomra!

Szóval ha tud valamilyen, bármilyen tanácsot adni akkor megköszönném! Egyébként 20 éves vagyok!

2013. júl. 22. 00:21
 1/6 anonim válasza:

Ne félj!Mi történhet? Beírod googlebe hogy hol van nem tévedsz el

Ha már egyszer elmész akkor csináld végig becsületesen,szard le a barátodat,nélküle is menni fog.Mi történhet 4nap alatt?

Semmi

Amúgy milyen szakma?

2013. júl. 22. 00:46
 2/6 A kérdező kommentje:
kommunikáció és marketing szakma! Hát köszi a segítséget, remélem menni fog, iszonyatosan sok erőt tudtál adni, nagyon köszönöm! :))
2013. júl. 22. 00:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Te nem labilis vagy , hanem fel sem fogtad még,hogy mennyire szerencsés ! Szerencsés,mert egyáltalán van lehetőséged,hogy el menj egy ilyen táborba ! Nagyon jó szakmát tanulsz ! Rengetegen szeretnének a helyedben lenni,hogy elmehessenek egy ilyen táborba,de csak keveseknek adatik meg a lehetőségük. (lehetőségük azért nincs mert egyáltalán nincs rá pénzük és nincs is senki aki támogatná őket,stb.) Te csak nyertes lehetsz azzal,hogy elmész ebbe a táborba ! Érted? Csak nyersz vele, a hasznodra és a javadra válik minden ott tanult vagy tapasztalt,megszerzett élmény és tudás. Ragad meg ezt a lehetősségedet ne szalaszd el !

200 km nem a világ vége ! Nem egy sivatagba mész,ahol nincs kaja se víz. Itt leszel 200 km -re az otthonodtól.

200 km az semmi ! Régen gyalog kényszerültek ennyit megtenni a jobb élet reményében. Te meg egy kényelmes közlekedési eszközzel kb. 3 óra alatt ott vagy,közben halgatsz zenét,nézed a tájat és már meg is érkeztél.

Azt írod,hogy eltévedsz ? Na hallod ezt szerintem még te sem hiszed el saját magadnak csak próbálod elképzelni de meg nyugtatlak nem fogsz eltévedni,legalábbis annyira nem tudsz eltévedni Magyarországon belül de még Európán belül sem ,hogy ne találj haza. Te nem egy óceán átkelésre mész vagy sivatagi túrára ! Hanem ahova és amerre mész mindenhol találkozol emberekkel és meg tudod kérdezni, mert mindig lesz kitől,hogy merre menjél tovább a célodig.

Vagy ha attól tartasz,hogy nem látod magad előtt az egész 4 napos utat és a majdani történéseket,akkor azt kell,hogy mondjam,képzeld el senki sem látja előre az életet és ez így van rendjén. Mert ha ez nem így lenne rendjén akkor minek élnénk? hiszen nem lenne semmi amiről nem tudunk és nincs mit felfedeznünk,megismernünk. Az élet egyik legszebb része az ,hogy az addig ismeretlen dolgokat felfedezzük és annak örüljünk,hogy ebben a felfedezésben mi legyünk az elsők! Érted? Mert ha olyat fedezünk fel amit eddig mások még nem akkor nagy dicsőségben lesz részünk. Most meg szépen elmész ebbe a táborba és felfedezed,megtapasztalod mind azt amit eddig nem láttál,tudtál és elindulsz azon az úton melyen felfedezheted az élet olyan részeit eseményeit,tudást,tapasztalatot amit eddig még talán soha senki más és váljék dicsőségeddé mert te vagy benne az első és mindenki neked tapsol és örül.

2013. júl. 22. 01:32
 4/6 poiu ***** válasza:
Én is azt ajánlom, hogy nézegesd a helyet Google térképen. Ismerd meg. Olvass róla. A műholdas térkép zseniális.
2013. júl. 22. 07:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem cserélünk 4 nap egyetemista bulákal tuti lehuznánk 1-2:D

1 évig voltam egyetemen , én is voltam 2 ilyen táborba:)

Az egész a buliról szól meg a csapatszelemről:)

2013. júl. 22. 08:13
 6/6 anonim ***** válasza:

miért ne bízhatnál a többi 4-5 emberben?

nem maradhatsz mindig óvodás, hogy nincs melletted a pártfogód.

Felnőtt vagy / leszel, Le kell válni a szülőkről!!!

Önálló döntésekért vállani kell a felelősséget, és ÉLVEZNI az életet!

Ki tart függésben ???!!!!!!

kevert-szorongásos depresszió - na, ezt bárkire!!! rá lehetne fogni.

A fősuli egyébként hogy megy? Elég nyitptt vagy a kommunikációhoz ?!

2013. júl. 23. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!