Miért van az, hogy ahány dokihoz megyek annyi diagnózist kapok?
Tudtam h komoly problémáim voltak és vannak is.
Kaptam frontint meg cipralexet is.
Amúgy már másfél évtizede vannak gondjaim, Szegedtől Gyulán és Debrecenen át Budapestig sok helyen kezeltek.
Ha saját magamat kéne jellemeznem, akkor a depressziót, túlérzékenységet és pánikbetegséget tudnám felhozni egyértelmű jelenségként.
Írtak már kevert személyiségzavart is, ez is belefér a képbe. De amit most nem értek h miért lett hirtelen a 3 diagnózisból 7, miért nincs benne a szoc. fóbia és hogy került bele a skizofrénia (ami azért egy elég kemény ítélet és nem tudom h két mondat alapján hogy állított fel ez a doki ilyen diagnózist.)
Voltam már párszor félrediagnosztizálva de ez azért már túlzás.
A 3 diagnózisos zárójelentés után közvetlenül mentem a másik megrendelésre ahol 7 másfajta diagnózist kaptam, egy nap alatt csak nem változik ekkorát a betegség.
Mikor megkaptam a zárójelentést mondta a pszichológusnő h majd ne ijedjek meg a diagnózisoktól, azokat azért kapom mert csak azokra lehet felírni az új gyógyszert.
Akkor azt gondoltam h a zárójelentésben szereplő 3 diagnózisra gondol, de akkor ezek szerint a kinti doki által adott diagnózisokra gondolhatott.
Na mindegy, remélem tisztázódik majd a helyzet.
Na azért ezt így nem merném kijelenteni, bár igaz h a mentális betegségek esetén jóval gyakrabban tapasztaltam a felelőtlen diagnózis felírást.
Pl. beszélsz vele két mondatot, erre felír olyan diagnózisokat amik miatt akár a jogsira vagy munkára való alkalmasságodat is elvehetik.
Pszichiátereknél/pszichológusoknál különösen fontos h több dokival is kivizsgáltassa magát az ember, különben könnyen tönkretehetik az életét(mert például sok beteg van, siet, vagy éppen az sms-ét akarja befejezni...).
Így találtam olyan dokit aki korrektül megállapította a diagnózist pl a szoc fóbia esetén, és olyan gyógyszert és terápiát adott amiről én is éreztem h hatásos.
"Na azért ezt így nem merném kijelenteni,"
Pedig nyugodtan kijelentheted. Én már régóta tudom, de ha ez nem lett volna elég, a lányom ezért hagyta ott az orvosit.
Mert mindegyik doktor másként gondolkodik.
Mivel más az elgondolása mindegyiknek, másként, más múdszerekkel vizsgálnak ki téged, és így jön ki a mindig más más diagnózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!