Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy ahány...

Miért van az, hogy ahány dokihoz megyek annyi diagnózist kapok?

Figyelt kérdés
Legutóbb az akasztott ki h a zárójelentésemben szereplő 3 diagnózis helyett 7-et írt, és a szociális fóbiát nem írta bele(pedig még nem múlt el), helyette meg beírta a paranoid skizofréniát. o.O

#rua54ua5ruqu
2013. júl. 15. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
De ezek szerint mindegyik észrevette, hogy súlyos problémák vannak veled, ez a lényeg. És kaptál rá valamilyen kezelést?
2013. júl. 15. 21:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Tudtam h komoly problémáim voltak és vannak is.

Kaptam frontint meg cipralexet is.

Amúgy már másfél évtizede vannak gondjaim, Szegedtől Gyulán és Debrecenen át Budapestig sok helyen kezeltek.

Ha saját magamat kéne jellemeznem, akkor a depressziót, túlérzékenységet és pánikbetegséget tudnám felhozni egyértelmű jelenségként.

Írtak már kevert személyiségzavart is, ez is belefér a képbe. De amit most nem értek h miért lett hirtelen a 3 diagnózisból 7, miért nincs benne a szoc. fóbia és hogy került bele a skizofrénia (ami azért egy elég kemény ítélet és nem tudom h két mondat alapján hogy állított fel ez a doki ilyen diagnózist.)

Voltam már párszor félrediagnosztizálva de ez azért már túlzás.

2013. júl. 15. 21:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja meg persze voltam csoportterápiás kezeléseken több helyen, több kevesebb sikerrel, de ez még nem magyarázza h most miért is változott ekkorát a diagnózis.
2013. júl. 15. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Gondolom a sok dokinál nem egyidőben voltál, és időközben ennyit változott a betegséged. Meg aztán itt nem annyira egyértelműek a tünetek, mint egy sebészeten. Ráadásul ha mindegyik orvos pontosan ugyanazt a 3 diagnózist írta volna le, akkor meg azon panaszkodnál, hogy kár volt idejönnöd, nem tudnak ezek se semmit...
2013. júl. 15. 21:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert ez is a kezelés része :)
2013. júl. 15. 23:23
 6/10 A kérdező kommentje:

A 3 diagnózisos zárójelentés után közvetlenül mentem a másik megrendelésre ahol 7 másfajta diagnózist kaptam, egy nap alatt csak nem változik ekkorát a betegség.

Mikor megkaptam a zárójelentést mondta a pszichológusnő h majd ne ijedjek meg a diagnózisoktól, azokat azért kapom mert csak azokra lehet felírni az új gyógyszert.

Akkor azt gondoltam h a zárójelentésben szereplő 3 diagnózisra gondol, de akkor ezek szerint a kinti doki által adott diagnózisokra gondolhatott.

Na mindegy, remélem tisztázódik majd a helyzet.

2013. júl. 16. 15:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, a dokik bevallottan semmit sem tudnak a psziché működéséről. De ha tudnának is, nekik nem gyógyítás a dolguk, hanem minél több tünetre minél több "gyógyszert" felírni.
2013. júl. 19. 15:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Na azért ezt így nem merném kijelenteni, bár igaz h a mentális betegségek esetén jóval gyakrabban tapasztaltam a felelőtlen diagnózis felírást.

Pl. beszélsz vele két mondatot, erre felír olyan diagnózisokat amik miatt akár a jogsira vagy munkára való alkalmasságodat is elvehetik.

Pszichiátereknél/pszichológusoknál különösen fontos h több dokival is kivizsgáltassa magát az ember, különben könnyen tönkretehetik az életét(mert például sok beteg van, siet, vagy éppen az sms-ét akarja befejezni...).

Így találtam olyan dokit aki korrektül megállapította a diagnózist pl a szoc fóbia esetén, és olyan gyógyszert és terápiát adott amiről én is éreztem h hatásos.

2013. júl. 19. 19:40
 9/10 anonim ***** válasza:

"Na azért ezt így nem merném kijelenteni,"

Pedig nyugodtan kijelentheted. Én már régóta tudom, de ha ez nem lett volna elég, a lányom ezért hagyta ott az orvosit.

2013. júl. 20. 13:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Mert mindegyik doktor másként gondolkodik.

Mivel más az elgondolása mindegyiknek, másként, más múdszerekkel vizsgálnak ki téged, és így jön ki a mindig más más diagnózis.

2013. júl. 23. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!