1/3 anonim válasza:
Nyilván van placebo hatás, mint minden gyógyszernél, mivel az emberek bíznak benne. Azért a klonazepám megteszi ám a hatását, úgyhogy elenyésző lehet a placebo effektus. Pl. epilepsziások is szedik, ebben az esetben nehéz lenne a placebonak tulajdonítani, hogy nem esik össze myoclonusos görcsökkel a beteg... -Egy gyógyszerész-
2/3 anonim válasza:
én is azt hittem placebó, amíg ki nem próbáltam nagyobb adagban :)
3/3 Bárzsing válasza:
Ezt nem lehet megmondani, mindenkinél más az arány, attól is függ, mire szeded, mennyire bízol benne, szeretnél-e meggyógyulni, stb. Szociális fóbiában pl. a placebo 20%-os hatásosságával szemben 78%-ban hatott a rivotril 75 emberen vizsgálva. Tehát ebben az esetben 4x hatásosabb volt, mint a placebo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!