Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ezekkel a képzelése...

Mit tegyek ezekkel a képzelésekkel?

Figyelt kérdés

Ilyen kis férgekkel (ritkán bogarakkal) abszurd képzelgéseim vannak, olyanok, amik a valóságban nincsennek is, csak nem tudok tőlük megszabadulni, hiába beszélem be magamnak, hogy ilyenek nincsenek is.

Egyébként ha meglátok egyet, ritkán leszek rosszul, főleg mikor immunis vagyok a képzelésekre.

De nem értem, hogy miért pont ezekkel, mert annyira nem is ártalmasak, csak undorítóan néznek ki. Talán azért, mert fertőzést is okoz némelyik, egy időben volt egy kis fertőzésektől való félelmem is.

És ez már több, mint 3 éve tart, kisebb-nagyobb képzelgésekkel, valamelyiket könnyen leráztam valamelyiknek meg egy idő kellett, mire elmúlt.

Az első szakaszom olyan 10 hónapig tartott (mikor hetedikes voltam) aztán enyhültek és viszonylag megtanultam őket kezelni, néha visszajöttek.

A képzeléses időszakok bizony erős kényszercselekvéssel járnak, ha éppen nincsenek képzelések, akkor is vannak kényszerek, de sokkal lazábban kezelem az életet. És vannak még másféle képzelések is, de a kukacosakkal kezdődött minden. És ilyenkor nagyon ingerült is vagyok, hajlamos vagyok bunkón, úgymond idegbeteg módjára viselkedni. Sajnos sokszor fordul elő az ingerült állapot.

Vannak tőlük olyan testi tüneteim, hogy bezsong a fejem a miattuk vagy mintha érezném a szívverésemet és a vérkeringésemet, elvékonyodik a bőröm és viszket.

Eddig jól el voltam velük, mert mostanában már csak "rejtve" voltak, de most megint visszajöttek és hiába próbálom elvonatkoztatni, mással foglalkozni, futni stb. úgy érzem, ezek az alternatív módszerek már nem hatásosak, inkább egy hatásos gyógyszere lenne szükségem.

Milyen gyógyszert ajánlotok?

Tudom, hogy nem ez a legrosszabb fóbia/betegség a világon, lehetnek sokkal rosszabbak is, de már nagyon zavarnak ezek a képzelések és nem akarom, hogy ilyen kukacoktól függjön az életem, a képzeletem és a hangulatom.

16l

2013. júl. 11. 00:05
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Úgy gondolom ez a jelenség nálad az aritnománia, azaz kényszercselekvés nevű betegség, mely nálad ilyen formában jelentkezik.

Sajnos a legtöbb esetben ez magától nem gyógyul, elmúlnak a képzelgések, esetleg később más formában előjönnek.

Én most 31 évesen jöttem rá, hogy ebben a betegségben szenvedek csak más dolgok nem férgek vannak jelen a gondolatokban. Van akik rendszeresen ellenőrízgetnek dolgokat, villanykapcsoló, tűzhely, ajtót bezárta-e stb. Takarítási kényszer, kézmosás stb. Orvosi segítséggel gyógyítható én nem megyek dilidokihoz, mert gyógyszert nem akarok szedni antidepresszánsok stb, kaptam egy olyan infót, hogy az EFT segíthet, olvass utána.

Lehet tévedek és nem ez a betegség van nálad, de ahogy leírtad nekem úgy tűnik.

2013. júl. 11. 12:47
 2/2 A kérdező kommentje:

Szerintem egyértelműen kényszerbetegség lehet ez.

Ez már kialakult nálam, hogy előjönnek, eltűnnek majd újra előjönnek mindenféle formátumban. Most úgy jöttek vissza, ahogy elkezdődött az elején, három évvel ezelőtt, ezért érzem úgy, hogy most már ideje tőlük megszabadulnom.

És kedves Válaszoló te hogy gyógyítod magad, ha újra előjönnek a képzelések?

2013. júl. 12. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!