Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Butterfly project. Valakinek...

Butterfly project. Valakinek bevált már? Mennyire segít? Nem nehéz betartani a szabályokat?

Figyelt kérdés

#szabály #nehézség #betartás #butterfly project
2013. jún. 12. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:
az nem egy projekt, hanem egy effektus. mire gondolsz?
2013. jún. 12. 17:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Ez a neve, nem?

Csak az érdekelne, tényleg segít-e abbahagyni a vagdosást.

2013. jún. 12. 17:57
 3/9 anonim ***** válasza:
De nem tudom mire gondolsz? Ez egy módszer, vagy mi?
2013. jún. 12. 18:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, leírhattad volna, ez nem a tumblr. Szóval a project lényege, hogy ha vagdosod magad, és szeretnéd abbahagyni, de nem tudod, "rajzolj a kezedre egy pillangót, nevezd el egy személyről, aki fontos neked, és amíg le nem kopik magától, ne vágd meg magad, mert akkor megölöd a lepkét. Ha lekopott, igény szerint rajzolj újat." Szerintem hülyeség, ha nem akarsz csinálni valamit, ne csináld, és kész, aki pillangóval abba tudja hagyni, az nélküle is abbahagyná, ha meg nem tudod, akkor csak plusz kudarcélmény.
2013. jún. 13. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik az ötlet. A pillangós, de találhatsz maganak mást is.

Még Radnóti is írt hasonló cselekedetről:

"s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én, "

Radnóti, Nem tudhatom...

2013. jún. 13. 10:56
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]

Annak, aki tud angolul. Az érdekel, aki csinálta, és ezzel a módszerrel próbálkozott, annak sikerült?

2013. jún. 13. 12:31
 7/9 anonim válasza:

Ez a butterfly valami olyasmi lehet, hogy nem teszek semmit, hogy ne történjen semmi.

De van az a bizonyos "ezt lezárom és így tuti meg fog történni" effektus, ami azoknál jelentkezik akik összerezzennek az ajtó csapkodástól. Gondolok valamire, az ajtó becsapódik, és ennek erőteljes hangja azt jelzi felém, hogy amire gondoltam, az már megváltoztathatatlanul meg fog történni. Minél többet gondolkozik az ember, annál terebélyesebb dolgok fixálódnak benne, és minél pesszimistább a gondolkodó ember, annál borzalmasabb jövőkép tárul elé.

üdv:

Muszti

2013. jún. 13. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát ez mindenféle általam ismert tanulási folyamatnak ellent mond, de nem tudhatom elsőkézből, van-e alapja, mert nem egy ajtócsapkodós mónikashow-járó cigányfamíliából származom. A butterfly-t viszont te is benézted.
2013. jún. 13. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:
én próbáltam. nekem nem vált be. ez elszántságtól függ főleg. én nem akartam abbahagyni. ha akarod, neked sok sikert! :) meg tudod csinálni.
2013. jún. 14. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!