Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Én vagyok a hülye, hogy nem...

Én vagyok a hülye, hogy nem szívesen járok ahhoz a pszichiáterhez, aki rögtön első alkalommal közölte, hogy terápiára nincs ideje, csak gyógyszerfelíráshoz?

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Keress egy pszichológust terápiára, mert jó eséllyel semmi szükséged gyógyszerre. Ha mégis, a pszichológus megmondja, hogy kihez fordulj.
2013. jún. 5. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem, nem te vagy a hülye.

Sőt, igazad is van. Egyetlen alkalom után nem lehet eldönteni, hogy csak a gyógyszer lenne-e a megoldás.

Ha pedig azt is kimondta, hogy nincs terápiára ideje, akkor ez még jobban azt erősíti, hogy MENEKÜLJ ettől az állattól.

Még a gyógyszer ÉS terápia kombináció lehetősége sem kizárt. De azt sem egyetlen alkalommal szokták eldönteni azok, akik valóban törődnek a beteggel.

Egyébként mire és milyen gyógyszert akar felírni?

2013. jún. 5. 14:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Nézd, én egyszer kerültem olyan krízisbe, hogy elmentem pszichiáterhez. Nekifogtam elmondani, mi a bajom, erre elkezdett pötyögni a gépben, és két perccel később már a rendelő előtt álltam, kezemben pár havi adag nyugtatóra és kedélyjavítóra szóló recepttel.

Nézte hülyén a papírokat, hogy most akkor...? Ettől jobb lesz? Romokban az életem, változtatnom kell rajta, és most tényleg szedáljam le magam, aztán vigyorogjak?

A másik, ami felmerült bennem, hogy ha ma Magyarországon valaki képes 30 másodpercig pityeregni a dokinál, akkor azonnal hozzájuthat egy csomó brutál gyógyszerhez?

A recepteket megsemmisítettem, és kerestem más lehetőséget.

Tégy te is így! Elképzelhető, hogy kell gyógyszer, de terápia nélkül az csak annyit ér, hogy túlélsz a következő havi adagig. Nem lesz jobb. Terápia kell, és könnyen lehet, hogy gyógyszer egyáltalán nem!

2013. jún. 5. 14:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Na jó, nem voltam egészen pontos, azért ez nem a tlejes történet. Megjártam öt pszichiátert, ebből négy kb 10 perc után (pedig szinte semmit sem modntam) felírt különböző gyógyszereket. Aztán az egyiknek volt annyi esze, hogy elküldött egy pszichológushoz, aki több mint egy hónap múlva felvetette, hogy jó lenne, ha gyógyszert szednék, és menjek el egy pszichiáterhez. az előzőekhez érthetően nem akartam visszamenni, ezért kerestem egy másikat. (Tb-set mert magánra nincs pénzem.) Elmondtam neki, hogy a pszichológus szerint súlyos depresszióm és szociális fóbiám van, és szerinte szükség lehet gyógyszerre, bent voltam 5 percet, ő meg írt fel antidepresszánst, meg rivotrilt. De még mielőtt mondtam, hogy járok pszichológushoz, azelőtt "nyugtatott meg", hogy nincs ideje terápiára.

2013. jún. 5. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jól tetted, hogy elmentél onnan. Én nem vagyok benne biztos, hogy ilyen súlyos depresszióban küzdesz (akkor sem, ha te és a pszichológus is így gondolja). A depressziónak és a mentális betegségek nagyon-nagyon-nagyon összefüggenek az egészséggel. Az elme valamivel bonyolultabb, ezért először hozd rendbe a testi egészségedet, ha eddig nem tetted meg. Nem tudom, hogy egészségesen táplálkozol-e, vagy sportolsz-e valamit, nem tudom milyen az életviteled. Ha nem végzel ilyeneket, akkor gyorsan el kéne kezdeni, mert az esetek 90%-ában ezek megoldják a problémát (és a legolcsóbb megoldás is, ha a pénz a baj). Utána terápia, ami még 90% eséllyel gyógyít. Ha még ez sem segít, akkor te vagy az 1%, akinek fel kell írni gyógyszert. Sajnos MA (igen, 20 évvel ezelőtt nem így volt) mindenre rá lehet fogni, hogy betegség, ezért írnak fel mindenkinek mindent.

NE gondolkodás nélkül higgy nekik: nézz tükörbe, nézz a környezetedre, biztos van külső vagy testi oka annak, hogy depressziós vagy! Ha van valódi oka az egésznek, akkor a gyógyszer olyan, mint a heroin. A külső problémákat nem oldja meg, de tök jól érzed magad. Egy darabig. Aztán pár dózis után az egészségedet is tönkre vágja és mindennek vége. Vagy valaki tényleg elhiszi, hogy bárki képes annyiból felírni a megfelelő gyógyszert, hogy "depressziós vagyok"?

2013. jún. 5. 14:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Jaj de örülök, hogy ezt írod!!!!! Én is azt gondolom, hogy valami testi betegség következménye ez a "depresszió" mert totálisan le vagyok amortizálódva, fájdalmaim vannak, meg mindenféle "rejtélyes" dolog, amit a házidoki egyáltalán nem vesz komolyan, csak rám fogja, hogy azért van annyi bajom, mert depressziós vagyok. (most 21 éves vagyok, de kb. 11 éves korom óta vannak öngyilkossági gondolataim, több próbálkozásom is volt), de az elmúlt két évben nagyon durván romlott az állapotom, de szerintem rendesen ki kellene vizsgálni, nem dilidokihoz küldeni :(
2013. jún. 5. 15:02
 7/9 A kérdező kommentje:
(én nem kajálom be a depressziót amúgy, elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, csak már nem tudom, mit csináljak)
2013. jún. 5. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondtam már mi a megoldás, egészséges életvitel kell. Kaja, testmozgás, sok alvás, több napfény, víz és friss levegő. Aztán meg ráfogják valami misztikus csodára, hogy télen, szilveszterkor annyi öngyilkos van, mint egész évben együttvéve. Hát ezért, az alkohol kivonja a vizet a szervezetből, télen amúgy sincs sok napsütés, és otthon tespednek, teletömve magukat édességgel.

Az agy is a test része, ha nem vigyázol rá, akkor a gondolkodás is romlik, ezt mindenki tudja. Ha a fentiekben valamelyikben hiányod van, akkor próbáld meg pótolni.

2013. jún. 5. 18:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát csak az a baj, hogy mozognék én, ha nem lennék fizikailag annyira leamortizálva.... (Régebben rendszeresen sportoltam, most nem tudok, mert mindenféle fájdalmaim vannak) meg.. na jó hagyjuk is, ez már nem tartozik hozzá a kérdésemhez
2013. jún. 5. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!