Nem tudok eléggé figyelni másokra, érzéketlennek, ridegnek tartanak. Hogyan tudnék változni?
Sok embertől megkaptam már életem során, nagyon rosszul esik. A párom 4 év után emiatt hagyott el, pedig vele "normális" voltam.
Általában az van, hogy beszélnek, elmondják, befejezik, én meg nem reagálom le. Nem jön az érzés, h mondjak vmit. Utána meg terelek más témára. Amikor visszakérdeznek, h figyeltem-e szóról szóra mindent meg tudok ismételni, de valahogy nem jön, hogy megnyugtassam az embereket, nem tudok figyelni mások problémáira.
Hogyan változtassak, volt vki hasonló helyzetben?
Benned van a hiba?
Mi van, ha bennük? Nem lelki szemetesláda vagy, hogy mindenre tökéletes, megnyugtató választ adj. Majd a gyerekednek ápolod a törékeny lelkét, másoknak sem az apja sem az anyja nem vagy!
Intelligenciából tudsz ezen segíteni.. megerőszakolod magad és sablonos empatikus dumát használsz. Lenne értelme ennek ha nem szívből jön?
Egyébként érzékeny vagy amennyire egy ember szokott, írtad is 'rosszul esik'.
Még túl érzékeny is vagy, ha a téma valóban rosszulesik, na ilyenek a többiek is, nekik meg az esik rosszul hogy nem firtatod tovább a problémáikat, nem reagálsz rájuk. Nem is vagy más mint a többiek, kiderül a végén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!