Miért legyünk boldogok, ha lehetünk boldogtalanok is?
"Tanulsz, gürcölsz, nyelsz, s ha néha felbuksz a piszkos habokból, azt hörgöd: a boldogság mindent megér."
Hát ö.. én a tanulást élveztem, mondhatni az idő alatt boldog voltam. A jelenlegi gürcölés, nyelés közben egy pillanatig nincs az az illúzióm, hogy "azért csinálom, hogy boldog legyek". Azért csinálom mert muszáj. Ezen sürgősen szeretnék is változtatni.:P
inkább kérdezd azt miért legyünk boldogtalanok ha lehetünk boldogok is?
boldognak lenni jó!!ha nem lenne az, nem küzdenének érte az emberek
ezt el kell fogadni
és inkább egész életemben küzdök a boldogságért,mint hogy egész életemben boldogtalan legyek
boldogtalannak lenni könnyű,az csak a gyenge embereknek való
amúgy sok boldogságot :D
amióta azt mondták nekünk, hogy verejtékkel szerzed meg munkád gyümölcsét,
azóta nekem boldogság a jól elvágzett munka amikor fáradtan, de elégedetten megyek aludni, mert mgtettem, amit megtehettem
ha célt tűzöl ki, és eléred
boldogság, ha kapsz szerencsés körülymányeket a céljaid eléréséhez
nem boldogság: ha az eredmények az öledbe hullanak ingyen, és nem kell tenned értük semmit.
teszel valamit a többi emberért, akkor SZÜKSÉG VAN RÁD.
ha milliomos vagy, megvan a megélhetésed, és nem teszel a többiért, akkor lehúzhatod magadat, senkit sem érdekel.
Értem, amit írtál... (Slavoj Zizek ihletett? https://www.youtube.com/watch?v=U88jj6PSD7w)
de tapasztalatból tudom, hogy a boldogság működik, csak nem gürcölésen és dolgok _megszerzésén_ keresztül, hanem csak is azon keresztül, ha valaki másért teszel valamit.
Például valamelyik nap odaadtam egy csövesnek a fél pizzámat ami a kezemben volt, nem is tudom, spontán jött, engem is meglepett, de utána nagyon jó érzés volt.
Olyankor jön az a félreismerhetetlen érzés: fizikailag könnyebbnek érzed magad, tele vagy energiával, reménnyel, a szíved körül melegséget érzel...
szerintem ennyi a boldogság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!