Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ismertek skizofrén embereket,...

Ismertek skizofrén embereket, személyesen? ők tudják magukról, hogy azok? Miből lehet észrevenni? ők spirituális útjukról letértek? Ezért kettészakadnak, vagy hárommá, vagy néggyé.

Figyelt kérdés

2013. máj. 8. 12:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
2013. máj. 9. 20:47
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

A kishúgom. Gyerekkorában is fura volt. Emlékszem, amikor én 10-11 voltam, ő meg 6-7, mindig szörnyeket rajzolt, és esténként sírva könyörgött, hogy miután ő lefeküdt az ágyába, én terítsem szét a rajzait a takaróján, de mindet lefelé fordítva, mert ha nem csináljuk meg ezt, akkor a szörnyek átváltoznak igazivá, és megesznek minket. Több hónapig, vagy akár egy évig is így ment, de anyumék nem vitték el pszichológushoz. Szerintem nem is nagyon vették komolyan, mert a húgom többnyire csak velem osztotta meg a "különc" oldalát.

Tizenhárom éves korában próbált először véget vetni az életének, de ez is furcsa volt. Van egy szép, faragott tőrünk, és ezt elásta az udvaron teliholdkor. A következő teliholdkor kiásta, és szíven akarta szúrni magát. :( Végül a hasába döfte egy kicsit, ekkor tűnt fel anyáméknak, hogy valami baj van... Ezt amúgy csak később mesélte el, mármint a teliholdas rituálét. Azóta minden teliholdkor imádkozik a Holdhoz, mert ahogy ő mondja, az ő anyja a Hold, és elkövetett valami hibát, ami miatt a Hold a Földre száműzte emberként. :S

Ez a holdas az egyetlen olyan téveszméje, amit hosszabb ideje űz... A legtöbb max. egy évig tart nála, de inkább csak hetekig. Most például az a mániája, hogy a tányéraink ókori görög eredetűek (mert fehér, és kék minta van rajtuk), szóval ő nem eszik belőle, mert az istenek megharagszanak. Új tányért kellett neki venni, mert napok óta csak gyümölcsöket evett, meg gyümölcslét ivott. Én nagyon szeretem őt, és viszonylag normális életet él... De néha nagyon nehéz. :(

2013. jún. 16. 12:50
 13/14 anonim válasza:
Én skizofrén vagyok és elég jól megbeszélem a problémáimat azzal akinek a hangját hallom:)
2013. aug. 23. 19:23
 14/14 anonim ***** válasza:
#6 az nem skizofrén hanem üldözési mániás
2017. jún. 23. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!