Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy ha a...

Miért van az, hogy ha a számítógépem be van kapcsolva - hiába nem az előtt ülök - sokkal több időbe telik elvégezni az egyéb feladataimat, mint amikor ki van kapcsolva?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem néhány napja pl. ezt:

ezelőtt felkelés után elindítottam a gépemet és csak akkor kapcsoltam ki, amikor már megyek el itthonról. A reggeli készülődés eddig 1,5 ótát vett igénybe.

Az elmúlt héten csak indulás előtt 15 perccel kapcsoltam be a gépet megnézni az e-maileket.

Ezen az említett héten 1,5 óra helyett 0,5 óra alatt elkészültem...magam is meglepődtem.

Másik példa: amikor (úgy) tudom, hogy a gépem be van kapcsolva, akkor hagyományos könyvet sem tudok rendesen olvasni.

Amikor erőt veszek magamon, és kikapcsolt gép mellett olvasok, jobban haladok azzal is.

De ez egyéb teendőkkel is így van.

Mit gondoltok erről?

29/N

2013. ápr. 22. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Figyelemelterelés. Nem tudsz rendesen azzal foglalkozni, amit éppen csinálnál, mert tudod, hogy megy a gép, és ez zavar.
2013. ápr. 22. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez okés, csak miért a mentális egészség rovatba írtad? Gondolod, ez betegség?
2013. ápr. 22. 23:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Elektromágneses mezö érzékenység.
2013. ápr. 23. 00:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Azért ide írtam, mert a figyelem, összpontosítás szerintem mentális folyamatok. Szerintem nem csak betegségről lehet ide írni, én így értelmezem a kategória címét.

Egyébként szerinted hova illet volna ez a kérdés? Valóban kíváncsi vagyok rá, mert érdekel az észrevételed. :)

2013. ápr. 23. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!