Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy történhetett ez velem?...

Hogy történhetett ez velem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Régebben egy egészséges, jól tanuló, életvidám lány voltam, de ez tavaly 7. év vége óta megváltozott. Bejött ugyanis a kémia, fizika. Először simán kibírtam négyesekkel, aztán rontottam, ráadásul új matektanárom is lett, aki nem tud fegyelmezni, és számomra teljesen érthetetlenül magyaráz, így ezen is rontottam. Az elmúlt hónapokban egyre többször stresszelek a jegyeim miatt, a mandulám is folyton begyullad, így nem tudok nyelni, és most már eljutottam ahhoz, hogy napi kétszer étkezek, de akkor is csak fél szelet kenyeret vagy egy gyümölcsöt eszek, egy hét alatt leadtam 2 kilót. A szüleim kiskorom óta veszekednek, eddig figyelmen kívül hagytam, de egyre többször szidják egymást, és kiakaszt, nem tudok figyelni semmire, kémiából és matekból bukásra állok, egyszerűen nem értem, a reál tárgyaktól borzong a hátam, ráadásul a két tantárgyat tartó tanár sem imád engem(nem tudom mit tettem). Ergo a napi programom abból áll, hogy felkelek, elmegyek suliba, azt végigszenvedem, hazaérek, eszek valamennyit, tanulok, vacsorázok valamennyit, aztán próbálok aludni, de egész éjjel úgy mocorgok az ágyamba, mintha 3 liter kávét ittam volna előtte. Suliban mindenki megjegyzi, hogy úgy nézek ki, mintha most másztam volna ki egy sírból, sminkkel sem tudom eltüntetni a hatalmas karikákat a szemem alatt... Úgy érzem minden tönkrement, egyetlen egy dolog tartja bennem a lelket: a barátom. Mikor közöltem vele, hogy szakítani akarok, mert meg akarom magam ölni szorosan megölelt és elsírta magát a vállamon, pedig ő nagyon erős, soha nem láttam még idegesnek vagy szomorúnak, és idegesítően nyugodt tud lenni. Mikor arra gondolok, hogy öngyilkos leszek ő jut eszembe, és ezt mondom magamnak: "hogy gondoltad hogy itt hagyod?" Nekem ő az igazi, és csak miatta nem tudok elmenni, más nem tart vissza, csak ő. Próbál segíteni, segít tanulni, felvidít, mindig megnevettet, de nem tudom már mit tegyek, nem bírom, de nem hagyhatom itt! Kérlek, adjatok valami tanácsot, szét esik az életem! :(

15/L

2013. ápr. 5. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:

szia:)

először is nyugodj meg.nincs semmi baj.

az a legfontosabb hogy kipihend magad!(ha fáradt vagy nem tudsz tanulni)

próbálj meg nyugtató teákat inni vagy egy pohár meleg tejet lefekvés előtt.Ha nem tudsz sokat enni próbálkozz a levesekkel vagy főzelékkel azt könnyebb lenyelni. fontos hogy legyen elég energiád egy napra úgyhogy muszáj enned.

ha már kipihent vagy és van energiád akkor már könnyebben fog menni a tanulás is.kérd meg a barátodat hogy segítsen és még ügyesen ki tudod javítani a jegyeidet év végére csak bízz magadban és menni fog:)

még esetleg magántanárhoz is járhatsz ha a szüleid ki tudják fizetni.(bár szerintem nem olyan drága). Ja és szerintem egy iskola vagy tanár se ér annyit hogy megöld magad ahhoz te túl értékes vagy.

2013. ápr. 6. 03:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam értékesnek, talán az a baj, hogy nem tudok értékelni semmit.. :(
2013. ápr. 6. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:

minden ember értékes és mindenki jó valamiben.még fiatal vagy de előbb vagy utóbb te is megtalálod azt amiben jó vagy:)

első voltam.

2013. ápr. 6. 12:57
 4/4 anonim válasza:

Szedd össze magad :) Hidd el, ez nem a világ vége. Simán rendbe tudsz hozni mindent, csak hinni kell benne. Van egy barátod, aki kitart melletted, és ez borzasztóan sokat jelent. :)

Tanulni csak úgy tudsz, ha kipihent vagy, és van elég vitamin a szervezetedben. Ez pedig csak úgy lehetséges ha alszol, eszel és iszol eleget. Meg a mozgás is segít.

Alváshoz pl. kamilla tea, vagy macskagyökér tea, vagy meleg tej benne egy kevés mézzel.

Aztán egyél eleget, olyan nincs hogy nem megy, és igyál vizet sokat, mert a stressz kinyírja a magnézium tartalékaidat, ami pl. a tanuláshoz is kell.

Mielőtt hazamennél sétálj egy nagy kört. Így addig sem hallgatod a szüleid veszekedését, és egy kicsit kitisztul a fejed, aztán hazamész, keresel egy csendes zugot, fogod a tankönyved és végigolvasod kétszer, elmondod magadnak, hogy mit értettél meg belőle, és aztán megint elolvasod kétszer. Így baromi sok dolog rögzülni tud (kémia).

A feladatokat, amiket matekból csináltok órán nézd át kétszer, aztán írd ki egy lapra, és próbáld megoldani egyedül, addig csináld amíg nem megy. :) Ez még a nyolcadikos anyagnál használható haditerv. :D

Ha nem megy valami, vagy csak beszélgetni akarsz, akkor írj egy üzenetet. :)

16/L

2013. ápr. 17. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!