Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok ilyen önző? Vagy...

Miért vagyok ilyen önző? Vagy normális, ha meismerkedek valakivel, és elvárom, hogy utána mindig velem foglalkozzon?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat a kérdés, mégha hülyeség is kiirni ilyesmit, biztos hasznos lehet más nézőpontja. Nagyon összezavarodom, amikor valaki hanyagol, és nem tudom belátni, hogy most vele van a baj, rosszkedvű, nem nyílik meg nekem ilyesmiről, vagy egyszerűen belölem ábrándult ki? Mégha látom is az illetőn, hogy rendes, nem olyan ítélkező, magamra mégis valami kivételes áldozatként tekintek, akiben mindenki keresi a hátrányt, és leakar rázni magáról. Emiatt félénkké és zárkozottá válok. Bár probálom ezt leküzdeni, megváltozni valahogy, közben önmagam is maradni, de ez néha nagyon nehéz, főként amikor nem tudom felfogni, hogy miért hanyagolnak, vagy normális, hogy elvárom, hogy legtöbbször engem keressenek, és hiába várom el, miközben a saját kapcsolataimra nézve gyűl bennem a harag?

Röviden: veled van úgy, hogy birsz valakit, barátként tekintessz rá, megsem logsz rajta folyton? (20/L)

2013. ápr. 2. 11:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy egyre gondolunk e, de szerintem velem is hasonló dolgok vannak, pl ha látom, hogy mással mennek el valahová és engem nem hívtak, vagy mással többet beszélnek mint velem akkor ilyesmi helyzetekbe annyira felmegy bennem a pumpa, és ilyen irreális dolgokat gondolok, hogy akkor most biztos nem szeretnek engem, vagy a másikat jobban szeretik stb. Az ilyen helyezetekbe manapság próbálom nyugtatni magam és mondagatom magamban, hogy ez nem igaz, csak én gondolom rosszul, joguk van mással is jól érezni magukat, meg egyebeket, amikról tudom, hogy tényleg így van, de mégis egy rossz érzés.
2013. ápr. 2. 14:31
 2/3 A kérdező kommentje:
áhh, nem "irigykedek" már, pedig velem is volt ilyen gyerekesebb koromban, engem is zavart ez. mamár belátom. jó volna, ha egy tapasztaltabb ember felvilágositana bennünket:)). Nem bízom abban, hogy "szeretnek" és kész, attól, hogy ezt bemesélem magamnak, még nem lesz jobb, talán én is ismerek olyan embereket, akik ezt mesélik be maguknak rólam, mégis tudom, tévednek. Bizalom kell, tudom, de mégis úgy van a másik emberrel, hogy egyeszer érzem ezt, és minden rendben, aztan meg nem keres, és nem tudom ez normális, és ott rontom el folyton, hogy erre megsértődök? Nagyon könnyen kitudom találni, és bemesélni magamnak, hogy valami bajuk van velem, és közben nézem, hogy akit talán egyáltalán nem érdekel ez, jól el van másokkal. Egy ideig beláttam, hogy én ilyen vagyok, változtatnom kell, ha úgy érzem valami másoknak nem tetszik, mert úgy "érzem kell", de mamár meguntam, károsnak látom.. sőt kiakaszt mikor belegondolok, hogy miért pont nekem kell szenvednem másokért, talán nem volt helyes elfogadnom magam , mint valami áldozatot.
2013. ápr. 2. 15:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez van velem is..:( Szerintem az önbizalomhiány lehet az oka.
2014. jan. 6. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!