Ha valakinek nagyon erős generalizált szorongása van, kigyógyulhat szimplán az akaraterejével?
Milyen testi tuneteid vannak? Hasonlo cipoben jarunk, en is mindig megijedek a testi tunetek visszateretol, mindig a szorongasra emlekeztet. viszont multkor nagymamam meselt arrol hogy az idefrendszer milyen konnyen meggyengulhet, es honapok mire megint jo lesz. en erre tippelek, hogx a sok szorongas tonkre tette az idegrendszerem es mar kisebb stressz hatasara is elojonnek a testi tunetek.
egyebkent en is akaratbol masztam ki ebbol szakember nelkul. Azt hogy a szorongas mennyire eros szerintem a szorongo ember nem tudja megitelni, mert csak a pillanatnyi allapotot latja/erzi. En is nagyon erosnek ereztem megis sikerult kilabalnom. sokkal jobban vagyok, de a testi tunetek sajnos meg mindig neha elojonnek es mintha ez mindig ujra elohozna a szorongas erzeset.
A szakember is csak abban segít, hogy átgondold a problémádat, hogy tudatosítsd milyen helyzetekben kezdesz szorongani. Az, hogy kezeld ezeket a helyzeteket az így is, úgy is a Te dolgod lesz. Én is ebben a cipőben jártam és járok. Kisebb nagyobb megszakításokkal vannak szorongásos időszakaim. Van amikor szinte minden ok nélkül megbénít a félelem és van amikor semmi gondom nincs. Általában igyekszem erőltetni a "leszarom" hozzáállást, hogy ne idegeskedjek semmin, próbálom minden létező eszközzel bebizonyítani magamnak, hogy nem vagyok értéktelen és igyekszem figyelni az étkezésre, életmódra, alkoholfogyasztás, dohányzás kordában tartására. Ezek összessége általában működik. Nem szedek gyógyszert, mert nem tartom egészségesnek, hogy csak lenyugtassam magam anélkül, hogy érdemben kezeljem a helyzetet.
Az is segíthet, bár nem egyből, ha a számodra félelmetes helyzeteket megpróbálod bevállalni. Olyan helyzetben természetesen, amikor nem vagy alapból berezelve. Ha időről időre szembe kerülsz a félelmeiddel bizonyos mértékben, akkor megszokhatod a helyzetet és egyre inkább csökkenni fog majd a pánikhangulatod szerintem.
Próbálj meg valami mozgásformát is űzni. Elég a gyaloglás is. Legyél sokat a szabad levegőn és ne foglalkozz a többi ember véleményével :) Jön a tavasz, irány napozni :) F 27
Köszönöm a válaszokat. A legfőbb tüneteim a gyomor ideg, hányinger, hosszantartó és nehezen múló fejfájás, emlékezetkiesések, nem tudok koncentrálni és ez miatt a tanulás is nagyon nehezen megy. Ha izgulok, akkor a hasam is elkezd menni. A szorongást pedig úgy vezetem le, hogy az ujjaimat csipkedem vagy a számat rágom véresre, a csuklómat kaparom, néha a hajam is tépkedem, és képtelen vagyok visszafogni magam. A legzavaróbb az, hogy éjszakánként folyamatosan felriadok és nem tudom kipihenni magam. Horror jellegű rémálmaim is rendszeresen gyötörnek.
„Ha időről időre szembe kerülsz a félelmeiddel bizonyos mértékben, akkor megszokhatod a helyzetet és egyre inkább csökkenni fog majd a pánikhangulatod szerintem.”
Nekem is ez a felfogásom, de bizonyos helyzeteket soha sem fogok megszokni, tapasztalatból mondom.
Úgy érzem, h teljesen megrekedtem. Mintha megint, csak lefelé tartanák. 1. válaszoló, neked milyen testi tüneteid szoktak lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!