Van itt aki tourette szindrómás?
Ha igen,mit csinál?
/Nem bunkóságból kérdezem,nem nézem le őket, meg tudom érteni és nem lennék a helyükben,de ők is ugyanolyan emberek.Csak érdekel ez a betegség,mivel ma még a neten se olvasni sok dolgot róla!!/
igen van ilyen (bassz* meg) betegség
sokan szenvednek benne (kur.va életbe)
gyakran mondanak olyat (pics.ába) amit nem szeretnének kimondani
A válasz megírásának időpontja: 2009-09-17 22:35
elmész te a tudod hova;)
Az vagyok, illetve voltam, de kezdek kinőni egyre inkább belőle.. a tourette szindróma az egy idegrendszeri betegség. akarauk-tunk ellenére ticelünk(van motoros, és vokális)
a motoros tic: szemhunyorgatás, fejrángatás, csapások és rúgások, felugrás..
vokális: morgások, krákogás, hümmögés stb..
Vannak, akiknél a tourette súlyosabbik része is megjelenik, mikor akaratuk ellenére, a helyzethez nem illő szavakat használnak. káromkodás. gyógyítani MÉG nem lehet, de kezelni igen. nem tudni mitől alakul ki ez a betegség, ezen dolgoznak az orvosok.. a családommal is akartak ugymond kisérletezni, (vérvétel, riport stb), de nem jött össze, nem értünk rá mindannyian.
kb ennyi erről
Nagyon megkésve, de írok. A Tourette szindróma nem összekeverendő azzal, hogy valakinek olyan fajú a betegsége, hogy káromkodik! Az megint más!
A kisfiam most 12 éves, 6 éves kora óta Tourette-szindrómás. Neki egyben vokális és motoros tickjei vannak, tehát rángatja a fejét, miközben furcsa (ugató, hümmögő, morgó) hangokat ad ki. Őt nem zavarja már, hisz együtt él vele jó ideje, és persze a környezetében élők is elfogadják. Az iskolában régen csúfolták, de már abbahagyták, hiszen nem kicsik már ezek a gyerekek, akik egy osztályba járnak vele...
Én is Tourette Sindromás vagyok, kis korom óta, mióta az eszemet tudom most 21 éves vagyok, a suliban végig csúfoltak, majdnem minden nap bőgve mentem haza, pszichológushoz jártam amíg ki nem derűlt mi is a bajom, rettenetes volt, minden nap komplex tickek-kel együtt élni, nagyon megsínlettem!
A párkapcsolataim siralmasak voltak, nem mertem elmondani senkinek szégyeltem...
Sokfajta gyógyszert kipróbáltak rajtam én személy szerint nem ajánlom senkinek...(még rosszabb)
De mára csökkentek a tüneteim :) ma már csak krákogok...
Semmi gyógyszer, van egy csodálatos párom 2 éve, és senki nem veszi észre rajtam ,hogy tourettes vagyok .
Szóval FEL A FEJJEL !!!!
MINDENKINEK AJÁNLOM A PESTI VADASKERT ALAPÍTVÁNYT !!!
MEG LEHET GYÓGYÚLNI!!!!
NE ADJÁTOK FEL :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!