Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás, izomfeszülés,...

Szorongás, izomfeszülés, izomfájdalom. Összefügghet?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon sokat szorongok, stresszelek. Észrevettem hogy szinte mindig megfeszítem valamimet. a kezeimet nem teszem le, hanem tartom mintha kötelező lenne.

Az izmaim így folyamatosan meg vannak feszülve és fájnak főleg a karjaimban. Tapasztaltatok már hasonlót? Hogy tudnék ellazulni?

2013. márc. 10. 01:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze, tapasztaltam...nekem váll, nyak-fájdalmaim voltak szintén e miatt.Ha tudatosul benned, hogy "feszülések" vannak, akkor már viszonylag könnyű ellazulni pl. progresszív izomlazítással.:

[link]

de sokszor elég csupán az is, ha odafigyelsz és könnyedén megmozgatod, "lerázod" kicsit a tagjaidat,akaratlagosan lazítasz, akár járás közben is...egy idő után természetessé válik,hogy megfigyeled magad és tudod korrigálni a "befeszüléseket".

2013. márc. 10. 09:50
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, mindenképpen kipróbálom. Próbálok figyelni rá, de néha csak azt veszem észre, hogy remeg a kezem ahogy tartom. nekem estére már nagyon szoktam fájni a karjaim, kezeim, főleg a karjaim. kipihentség, és meleg segít rajta. tapasztaltál esetleg ilyet?
2013. márc. 10. 18:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ilyet konkrétan nem, "csak" váll és nyak-fájást, főleg frontos időszakban...kenegettem Inno Rheuma-val, szedtem magnéziumot, lazítottam, ezek segítettek. Mondjuk a tartásom is elég hanyag, azon is kellene korrigálni. Pajzsmirigy problémád nincs esetleg?
2013. márc. 13. 12:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát eddig csak vérvételen voltam, a papíron volt valami olyan hogy Pajzsmirigy: negatív. Pontosan nem emlékszem, de elvileg nincs, pedig sok tünetem utal rá.

Egyébként észrevettem, hogy ha fázok kint, akkor fájdul meg a karom estére. Vagy a kocsiba az ablak felőli karom fáj jobban. Inkább izomfájdalom mint ízületi. Nem fáj annyira, csak nyugtalanít inkább.

Hova lehet ezzel menni?

2013. márc. 13. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha pajzsmirigy probléma: endokrinológia

Ha mozgásszervi: reumatológia

Ha zsibbadással, remegéssel is társul: neurológia

Ha egyértelműen a stresszre vezeted vissza, akkor inkább neurológus (pszichiáterhez is mehetsz, de biztos, hogy rögtön antidepit és szorongásoldót fog javasolni). Mondjuk ez nem kizárt a neurológián sem.

Alternatív gyógyász meg rengeteg van, csak nem tudom hány százalékuk kókler.:)

Viszont ha azt mondod sok tünet utal p.mirigy problémára, akkor lehet, hogy nem ártana egy teljes vérkép.

2013. márc. 13. 15:47
 6/6 anonim válasza:
Kérdező, segített neked valami ezen vagy elmúlt teljesen azóta? Én most ugyan ebbe vagyok nekem egy éve tart már, krónikus izomfeszulesem van nyak váll, karjaim is már fájnak nagyon ezmiatt de legfőképpen nyakam vállam.... Pánikroham szorongás hozta ki... 0-24 feszül és fáj..
dec. 31. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!