Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudnátok javasolni ilyen...

Mit tudnátok javasolni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Öngyilkosságon gondolkodom...tudom, hogy ez ilyen fiatalon nagyon nem egészséges, de gyakran sajnos erre lyukadok ki. Unalmas az életem, nincsenek barátaim, nincs barátnőm. Nem járok szinte sehova. Töri szakos hallgató vagyok, mellette járok sportolgatni is. Rengeteget olvasok. Tehát vannak úgymond céljaim illetve lekötöm magam. Pont ez a probléma, hogy ennek ellenére is szoktam erre gondolni. Nálam sajnos mindig jelen volt ez a jelenség, persze mindig a legtitkosabb gondolataim egyikeként.

Igazából az fáj, hogy nem tartozok sehova. Szeretethiányos nem vagyok, itthon mindent megkapok, bár nem vagyok elkényeztetve. Nem vagyok az a fajta mindenből problémát generáló egyén, ahogy ezek a gondolatok is sajnos sokkal mélyebb gyökerűek nálam.

Legbelül nagyon fáj, hogy szinte senkivel sem tudom megosztani az örömöm,bánatom, problémákat. Most, hogy így eljött a tavasz, kicsit kiegyensúlyozottabb lettem, de sajnos mindig visszatér ez a depresszív énem. Furcsa, mert amiket itt leírok, senki nem is sejti. Kifelé ezeket teljesen titokban hagyom. Az én példámból kiindulva, vajon hány ember sétálhat ilyen gondolatokkal és érzelmekkel az utcán. Tudat alatt, értelmét sem látom, hogy ide írjak, mert tudom mik a megoldások. Mégsem tűnik el ez a "gonosz" gondolat illetve érzés.

22/ f Szóval rossz nekem minden jó ellenére is.

2013. márc. 7. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
ha egy 15 éves ezt kérdezné tőled, mit válaszolnál neki?
2013. márc. 7. 22:36
 2/6 A kérdező kommentje:
nem beszélek 15 évesekkel :)
2013. márc. 7. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:
vedd komolyan a kérdést. ha oda jönne hozzád, mint tapasztaltabb felnőtthöz, hogy igazítsd el ebben a dologban, egy ártatlan 15 éves fiú vagy lány és a szemedbe nézne és azt mondaná, hogy nincs valódi öröm és értelem az életben és szeretné abba hagyni, te mit mondanál neki? úgy, hogy tudod, hogy tétje van ennek élete alakulása szempontjából, mert a kérdés komoly. és igazat lehet csak mondani.
2013. márc. 7. 23:38
 4/6 anonim ***** válasza:
úgy értem mit mondanál neki az életről. érdemes élni, van itt valami mégis. hogyan tovább.
2013. márc. 7. 23:39
 5/6 anonim ***** válasza:

A halál úgyis eljön egyszer, minek siettetni? :) Nekem úgy tűnik a leírásodból, hogy nem igazán tudod, hogy ki is vagy te valójában. Persze, ez az emberek 99%-a számára rejtély... :)

De értelmes embernek tűnsz, aki foglalkozik a dolgokkal. Ha most éppen a halál foglalkoztat, az is csak egy dolog. Nem kell megijedni tőle... hozzátartozik az élethez. :)

Szerintem nézz körül, belül, és keresd meg, hogy miért vagy itt. Neked is van feladatod, és akkor jársz a legjobban, ha kideríted, hogy mi az.

Ha a kapcsolataidon szeretnél javítani, tedd meg. Ha nem tudod, hogy hogyan tedd, kérj segítséget. Annyi kinyúló kéz van ezen a világon! Ragadj meg egyet!

Hogy legyen neked jó minden "rossz" ellenére is.

2013. márc. 8. 10:02
 6/6 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, milyen "kinyúló kezekre" gondolsz, ilyen nincs, pont erről írtam. Én úgy érzem, mindenki csak magával foglalkozik... senkit nem érdekel a másik. Igazából azt kívánnám, bárcsak erősebb lennék belül, lelkileg. Mai világban sajnos ez kellene.
2013. márc. 8. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!