Hogyan tudnék asperger szindrómás lányként kiemelkedni az egészséges emberek közül?
Férfi vagyok, és őszintén szólva csak egy súlyosan sérült unokatestvérem van, de sok autista barátom. Egyiket sem ítélem el csak azért, mert ilyen. Az embereket nem az alapján sorolom be "jó" és "rossz" ember kategóriába, hogy milyen testi vagy mentális tulajdonsággal rendelkezik. Hanem a hozzáállása, viselkedése alapján. Ugyanígy egy asperger szindrómás lány és fiú is lehet jó és rossz ember, ahogy egy teljesen átlagos férfi vagy nő. Ezek független dolgok és semmi okot nem adnak a gyűlölködésre, sem az irigykedésre.
Sőt, tulajdonképpen az ilyesfajta gyűlölködés sokkal nagyobb rendellenesség, mint ez az asperger szindróma. Ne is törődj velük. Tisztességes ember vagy, ahogy olvasom, semmi okod az aggodalomra. Sőt, talán ez még segít is téged abban, hogy könnyen kiszűrd az értékes embereket az átlag rosszakarók közül.
Szerintem nem arról van szó, hogy kinéznek, vagy irigykednek! Amikor végeztem a sulival, az egyik tanár, vezető azt mondta, hogy na akkor most adjátok el magatokat...
Ez az, ami egy aspergeresnek nem biztos, hogy hatékonyan menni fog. Az iskolában világosak a szabályok, az hogy épp mit kell tenni, illetve kiszámítható a végeredmény: ha utánajársz valaminek, tanulsz, akkor annak eredménye lesz.
Az életben a szociális összekacsintások, a ki-kivel van, merre támad a lényeg. Hogyan, és kinek kell, érdemes nyalni, ki akar kihasználni, stb.
Nem néznek ki sehonnan, legfeljebb nem gondolják, hogy képes lehetsz elérni a céljaidat!
Kiemelkedni... nem feltétlenül kell kiemelkedni! Csináld azt, amit szeretnél, amiben jó vagy, és azt kitartóan.
Sajnos elég jellemző, hogy a nyomás, a közösségi zizik miatt egy aspi a képességei, a tőle várt szint alatt tud csak érvényesülni. Drukkolok, hogy veled ne így legyen majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!