Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerinted szociopata vaGyok?...

Szerinted szociopata vaGyok? Vélemények?

Figyelt kérdés

Az egyik oldalon bukkantam rá a szociopata ember leírására és naGyon illik rám, de szerintem én nem vagyok az!

Itt van az egész cikk kiegészítve az én véleményemmel:

– Meggyőző, rutinos hazudozó, ha számon kérnek tőle valamit, azonnal kitalál egy neki alkalmas történetet

-nagyon igaz rám, de ezt jó dolognak tartom magamban

– Jekyll és Hyde-természete van – a magánéletben vagy személyes viszonyaiban gonosz, ám tanúk jelenlétében ártatlan és elragadó. Csak aktuális áldozata látja mindkét oldalát

Szeretek gonoszkodni, utána pedig ártatlanan mutatni magam. Szeretek gonosz lenni, de jól jönni ki belőle.

– Kiválóan képes bárkit megtéveszteni

nagyon is!!

– Elbűvölő a végtelenségig, főnökök, idegenek jelenlétében ésszerűen, meggyőzően érvel

ez is nagyon igaz rám!!

– Felszínes, sekélyes és felületes, sima a modora, de szavai mögött nincs lényeg

ez nem igazán jellemző rám

– Kivételesen jól beszél, konfliktushelyzetben a legtöbb embert verbálisan legyőzi

ez is igaz

– Gyakran jellemzik az alábbi szavakkal: sima modorú, csúszómászó, hízelgő, nyalizó, alázatoskodó, túl készséges

inkább azt mondanám, hogy szertem maGam ilyennnek mutatni

– Nagyszerűen alkalmazkodik, tetteti magát, kaméleonként változik, ha kell

ez is nagyon jellemző rám, mki másképp ismer és ezt élvezem

– Nem megbízható

néha az vagyok

– Nem teljesíti az ígéreteit

csak akkor teljesítem, ha azt mondtam előtte, hogy MEGÍGÉREM

– Érzelmileg elmaradott és megbízhatatlan, emocionális fejlődésében megrekedt, miközben a beszéde és az intellektusa felnőttének tűnik, érzelmi kora egy ötévesének felel meg

most miért? nem vettem észre ilyesmit

– Szexuális kérdésekhez, viselkedésformákhoz és a testi funkciókhoz szokatlanul és nem megfelelő módon viszonyul, az elragadó felszín alatt gyakran felfedezhetők a szexuális diszkrimináció, a zaklatás jelei, felmerülhet nála a szexuális diszfunkció, perverzió, erőszak vagy visszaélés

szeretem a szexben a vad dolgokat, szeretek mindent kipróbálni

– Kapcsolatban képtelen meghittséget kezdeményezni, sem fenntartani

hát, nem vagyok túl romantikus típus

– Mélységes előítéletei vannak (például az ellenkező nemmel, más szexuális orientációjú emberekkel, más kultúrákkal és vallásokkal, idegenekkel szemben)

ez nem igaz

– Öntelt, arrogáns, beképzelt, sérthetetlennek képzeli magát

nem csak képzelem...

– Lenézi a munkatársait, beosztottait, ügyfeleit

van akit nem nézek le... na jó, nincs

– Mindent és mindenkit ő akar irányítani

...és ezért mindent meG is teszek

– Kényszert érez mindennek a bírálatára, ugyanakkor képtelen másokat értékelni, dicsérni, elismerni

ezzel mi a probléma?

– Képtelen összefüggésekben gondolkodni

ez nem iGaz rám

– Soha nem ad egyenes választ, nem mond konkrétumokat

jellemző naGyon

– Houdini-ként kibújik a felelősség, az elszámoltatás alól

iGen, íGy van

– Mindent elkövet, hogy tönkretegye azt, akit ellenfélnek, ellenségnek képzel

ez természetes, nem?

– Rosszindulatú pletykálkodással örömmel ugraszt össze másokat

iGen, na és?

– Diszkreditálja, hiteltelenné teszi azt, aki jelenlétében az antiszociális vagy szociopata viselkedésről beszél

ezek beteGséGek, de én nem vaGyok beteG

– Bosszúálló

nem csak én

– Lenézi, megsemmisíti, befeketíti, lejáratja azt, aki el akarja vagy akarná számoltatni

megesik

– Örömmel tagadja meg másoktól, ami járna nekik

és ez baj?

– Mesterien manipulál másokat

és ezt szeretem maGamban, szerntem ez naGyon jó tulajdonsáG

– Türelmetlen, irritált, agresszív

az vaGygok

– Arrogáns, beképzelt, a mindentudás látszatát kelti

arrogáns, beképzelt, de van mire

– Gyakran narcisztikus szükségét érzi, hogy önmagát kiváló színben tüntesse fel

jellemző rám

– Spirituális értelemben halott, bár fennhangon akár vallásos meggyőződését is hangoztathatja

hülyeség

– Földhözragadt, szűklátókörű

mármint te?

– Kicsinyes, de pénzügyekben megbízhatatlan

néHa...

– Kapzsi, mohó, önző, élősködő, érzelmi vámpír

az vagyok, zavar?

– Elvesz, de soha nem ad

ez nem nekem baj

– Meg van győződve vezetői képességeiről, de nem tud különbséget tenni egy vezető tulajdonságai (érettség, döntésképesség, együttműködési készség, bizalom, integrált személyiség), valamint a patologikus személyiségjegyek (éretlenség, rögtönzés, agresszió, manipuláció, bizalmatlanság, álnokság) között

HülyeséG

– Nem mindig érti a szavak jelentését, a humoros, szatirikus vagy ironikus megjegyzéseket azonnal magára veszi

naGyon jellemző

– A saját torz, hamis valóságát erőlteti másokra

nem torz... de eröltetem

– Néha látszólag határtalan démoni energiái vannak, különösen, ha önmagára kell felhívni a figyelmet, gyakran lehet munkaalkoholista.

mi van?

A szociopatának gyakran volt keserves gyermekkora, bántalmazás is érhette, ezért mindenre feljogosítva érzi magát, megszállottan tölti ki agresszióját másokon, miközben nyilvánvalóan nem látja saját viselkedését és annak hatását másokra.

jó volt a Gyerekkorom

Az ilyen emberek közös célja a hatalom, az irányítás, az uralkodás és mások leigázása, megalázása. Nem mindegyikük követ el büntethető cselekményeket – csak épp tönkreteszi környezete életét.

nem teszek tönkre senki fontosat...

2009. szept. 7. 01:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Szerintem neked felsőbbrendűségi komplexusaid vannak...
2010. júl. 2. 15:39
 22/28 A kérdező kommentje:
06-04 15:00 nő vagyok. :DDDD
2010. júl. 9. 16:42
 23/28 anonim ***** válasza:
Szerintem csak többnek akarod magad mutatni előttünk, hogy ilyen vagy, pedig nem. Maximum abban, hogy hazudsz, mint itt is. Az a bajod, hogy ebbe a betegségbe akarsz menekülni mert nem fogadod el önmagad. Önbizalom hiány, ez a diagnózisod.
2010. aug. 28. 21:02
 24/28 Spidyy válasza:
Az ilyeneket egoistának hívják nem szociopatának XD
2010. szept. 1. 00:07
 25/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, "él" még a kérdésed? Látom hogy tavalyi de most találtam rá. Nem tudom miért írtad ki de nem is érdekel, viszont lenne-e kedved esetleg pár emailt váltani velem? Nagyjából ugyanezeket a válaszokat adtam volna amiket te írtál, csak mondjuk kicsit szebben fogalmazva. Nem tudom te (vagy bárki a szociopatának gondolja magát) hogy vagy amúgy vele, de én baromira unom a """normális""" (:D) emberek társaságát, jó lenne ha tudnék néha legalább 1-1 emailt váltani hozzám hasonló gondolkodású egyénekkel. Szóval ha bárki úgy érzi ő szociopata/pszichopata (mondják hogy ez ugyanaz, de nekem mindegy, akármelyik rámillik - igen, kínoztam kiskoromban állatokat, nem pont kutyát meg macskát, városi gyerekként olyannal nem sokat találkoztam)..
2011. ápr. 10. 03:16
 26/28 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, csak kiegészítésképp írom ha netán fontos, hogy én is nő vagyok.
2011. ápr. 10. 03:27
 27/28 anonim válasza:

Hmm... Szenvedés volt végigolvasni, már bocsánat, de amikor néha néha egy nagy G-betűt bevágtál, szinte kapartam a falat, annyira zavart.

Valószínűleg lövésed sem lehetett, amikor felraktad a kérdésed, hogy mi a is a Szociopata...

A szociopatáknak alig vannak érzéseik, ezért könnyen megbánthatnak másokat, ha nem vigyáznak eléggé, bár őket ez nem zavarja, ugyanis nincs lelkiismeretük, meg ilyesmi.

Általában magas az intelligenciájuk, és könnyen megtévesztenek másokat.

Nem tűnsz szociopatának. Valószínűleg nem itt kérdezgetnél, ha az lennél...

2011. dec. 15. 19:56
 28/28 anonim válasza:
Mit tesz az emberrel ha saját magát próbálja diagnosztizálni ... Menj el szakemberhez ha úgy érzed bajod van, majd meg fogja mondani, hogy csak kicsit feltűnési viszketegséged van.
2012. ápr. 8. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!